Pred desetimi leti zmagovalka turnirja na Taboru, zdaj šampionka Wimbledona

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
21.07.2019 06:47

Minulo nedeljo je romunska teniška igralka z brezhibno atraktivno igro navdušila še legendarnega Johna McEnroea.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Simona Halep je leta 2009 osvojila Infond open v Mariboru.
Igor Napast

​Romunska teniška igralka Simona Halep se je minulo nedeljo veselila največjega uspeha v karieri. V finalnem dvoboju Wimbledona je z rezultatom 6:2, 6:2 po manj kot uri igre nadigrala sedemkratno zmagovalko turnirja na "sveti travi" Američanko Sereno Williams. Dvoboj je trajal le 55 minut, 27-letna Halepova pa je postala prva Romunka, ki je osvojila najprestižnejši turnir v svetu tenisa. Za sedmo nosilko turnirja, ki je poklicna igralka od leta 2006, je to drugi naslov na turnirjih največje četverice po lanskem slavju na OP Francije v Parizu.

Igrala v Malečniku in Ljudskem vrtu

Simona Halep je bila rojena v Konstanti očetu Stereu in mami Tanii, ima starejšega brata Nicolaja. Oče je bil nogometaš v klubih nižjih lig, od tod tudi ljubezen Simone do nogometa. Odraščala v idolizaciji Gheorgheja Hagija, zvezdnika romunskega nogometa, ob njem občuduje še Lionela Messija in Cristiana Ronalda.

Simona Halep je leta 2009 osvojila Infond open v Mariboru.
Igor Napast

Zmagovalka na Taboru

Simona Halep se je leta 2006, po zmagi na Bergantovem memorialu, odločila za profesionalno teniško pot, še naprej pa je igrala na mladinskih ITF-turnirjih. Njen največji uspeh je bila zmaga na mladinskem turnirju Roland Garros leta 2008, ko je v finalu premagala rojakinjo Eleno Bogdan, nato pa je začela zmagovati tudi na profesionalnih turnirjih, ki so imeli nagradne sklade 10.000 ameriških dolarjev, 25.000 in 50.000.

Po zmagi na Taboru se ji je odprlo.
Igor Napast

Skoraj leto dni številka ena

Po zmagoslavju v Mariboru je šla teniška pot Simone Halep strmo navzgor. Nanizala je še nekaj zmag na ITF-turnirjih in nato skupno 19 zmag na WTA-turnirjih. Prvi grand slam v karieri je osvojila lani, ko je zmagala v Roland Garrosu. Od januarja leta 2014, ko se je zavihtela med deset najboljših igralk na svetu, kar je doslej uspelo le še dvema njenima rojakinjama - Virginii Ruzici in Irini Spirlei - iz deseterice ni več izpadla. Oktobra 2017 se je povzpela na prvo mesto svetovne teniške lestvice, kjer je vztrajala 48 tednov, do januarja 2019, ko jo je z njega spodrinila Kitajka Naomi Osaka. Halepova je nato drsela po lestvici, pred nedavnim turnirjem v Wimbledonu je bila sedma, z zmago na "sveti travi" se je povzpela na četrto mesto. Prva na lestvici WTA, Avstralka Ashleigh Barty, ima 6605 točk, Halepova kot četrta (5933 točk) ji je zelo blizu.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta