Obisk fitnesa: Vadi tudi dobra stara nečimrnost

NR
28.10.2018 05:00

Redno obiskovanje fitnes centra ima v primerjavi z domačo telovadbo ogromno prednosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na varni stezi

Ljudje telovadijo iz različnih razlogov. Nekateri zato, da vzdržujejo zdravo telesno težo in si oblikujejo mišice, drugi zaradi ohranjanja zdravja ali obvladovanja stresa, tretji se bodisi doma bodisi v fitnes centru potijo zaradi dobre stare nečimrnosti. Učinkovito lahko sicer vadite tudi doma, s čimer hkrati prihranite precej denarja. Toda redno obiskovanje lokalnega fitnes centra ima v primerjavi z domačo telovadbo ogromno prednosti.

Raznovrstna oprema

V fitnes centrih je obiskovalcem na voljo pestra izbira vadbenih pripomočkov in naprav. Po zaslugi ročnih uteži, naprav za trening z uporom, kardio naprav ter raznih pripomočkov za krepitev in stabilizacijo mišic lahko telovadite na številne načine. Oprema, ki je na voljo v specializiranih trgovinah, je precej draga, toda v zameno za mesečno ali letno članarino imate v fitnes centrih dostop do telovadnih naprav, vrednih na tisoče evrov.

Zdravje, varnost in udobje

Fitnes centri zagotavljajo varno in udobno okolje za telesno vadbo. V njih se vam ni treba ozirati na promet ali neprijazno vreme, medtem ko kolesarite na stacionarnem kolesu ali tečete po tekalni stezi. Poleg tega so tam vedno na voljo kvalificirani inštruktorji in osebni trenerji, ki vam bodo z veseljem svetovali, kako boste izbrane vaje izvajali pravilno, varno in učinkovito. V večini fitnesov so prostori čisti in oprema dobro vzdrževana, s čimer se še dodatno zmanjša nevarnost poškodb. Obisk lokalnega fitnes centra mora biti predvsem prijetna in varna izkušnja.

Skupinska vadba

Mnogi fitnes centri kot obliko rekreacije zagotavljajo tudi skupinsko vadbo. Spinning, bodypump, pilates, taj či in zumba so primeri pogostih in priljubljenih načinov take vadbe. Posamezne skupine so običajno razdeljene glede na težavnost, zato lahko vsak izbere tisto, kar mu najbolj ustreza. Pod strokovnim vodstvom licenciranih inštruktorjev si obiskovalci na zabaven način in v prijetni družbi oblikujejo telo ter hkrati poskrbijo za svoje zdravje in dobro počutje.

Podpora in tovarištvo

Včasih je zelo težko in naporno vztrajati pri določenem programu vadbe, zlasti če vadite sami doma. Toda že po nekaj obiskih fitnes centra boste opazili, da določeni ljudje prihajajo tja telovadit ob istem času kot vi. Z njimi imate veliko skupnega, tudi oni bi se radi spravili v formo ter bili zdravi in fit. Kot člani istega fitnes kluba ste na nek način povezani. To lahko na vse vpliva spodbudno ter vam je v pomoč pri tem, da pri vadbi vztrajate. Poleg tega vam lahko v fitnes centru usposobljeni strokovnjaki dajejo nasvete in podporo ter vam tako pomagajo pri doseganju vaših fitnes ciljev. Med drugim vam lahko svetujejo pri sestavi vadbenega programa in zdravega jedilnika ter celo glede tega, kako boste najlažje opustili kajenje in v svoje življenje uvedli druge pozitivne spremembe.

Tudi druge prednosti

Fitnes centri že zdavnaj niso več kraj, kjer lahko zgolj telovadite. V mnogih so obiskovalcem na voljo tudi plavalni bazen, savna, lepotni salon ter igrišče za tenis, skvoš in badminton. Opremljeni so z bari, v katerih strežejo sveže stisnjene sokove in smutije. Čeprav fitnes klub vedno izberemo na osnovi tega, na kakšen način želimo telovaditi, in vseh teh dodatnih zmogljivosti morda ne bomo nikoli uporabili, utegne biti prav zaradi njih obisk fitnes centra še bolj zabavna izkušnja. (Livehealthy)

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta