Ne da bi ubijali zmaje

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
30.06.2019 01:05

Zgodbe za fante, ki si drznejo biti drugačni, so dobile nadaljevanje. Knjiga za vsakogar, ki išče pogum, da bi se uprl pritisku vrstnikov in ubral svojo pot.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi o Satošiju Tadžiriju, ki si je izmislil igro Pokemon
Epa

Kaj vzeti na plažo, se prijetno kratkočasiti in obenem možganom ne dovoliti, da bi med dopustom zaspali? Knjigo, seveda, morda tisto o fantih, ki so postali slavni in o njih skrivoma rade berejo tudi punce. Pri Založbi Učila je nedavno izšla druga iz serije Zgodbe za fante, ki si drznejo biti drugačni - resnične zgodbe o osupljivih fantih, ki so spremenili svet, ne da bi ubijali zmaje. Prvi "fanti" so postali prodajna uspešnica, nam zagotavlja urednica Branka Fišer in enako usodo napoveduje tudi nadaljevanju: "Pri naših doma je že bilo tako ..."
"Kaj imajo skupnega nogometaš Kylian Mbappe, filozof Sokrat in pevec Ed Sheeran? Vsi so se uprli pričakovanjem, plavali proti toku in sledili svojim sanjam, čeprav so se na poti srečali z neskončno vrsto ovir in težav, ki so se zdele nepremagljive. Njihove zgodbe so neverjetne - prav tako kot zgodbe priljubljenega mladinskega pisatelja Ericha Kästnerja, najboljšega plavalca vseh časov Michaela Phelpsa, avtorja igre Pokemon Satošija Tadžirija in drugih navdihujočih fantov, ki sta jih avtorja - pisec Ben Brook in ilustrator Quinton Winter - uvrstila v knjigo. V njej je predstavljenih sto zgodb (in sto ilustracij) o fantih, ki so izstopili iz povprečja zaradi svojih sposobnosti, umskih in športnih, po spolni pripadnosti, telesnih hibah, verski usmerjenosti ... Prav vsak med njimi si je izbral svojo pot in dosegel neverjeten uspeh," nas vpeljejo v knjigo.

K okviru:
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta