Kje so danes naše vrle spajsice?

Denis Živčec Denis Živčec
27.02.2022 06:30

Čevlje z debelimi podplati in majice z britanskimi zastavami smo pospravili v omare. Tornado Spice Girls je odvel, članice pa danes živijo vsaka po svoje. Nekatere so v vrhunski formi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V tako noro dobri formi je danes Mel C, ki je videti bolje kot v devetdesetih.
Profimedia

Svet je bil njihov. Vsaj v devetdesetih letih, ko so s svojima energijo in odštekanim modnim slogom obnorele milijone oboževalcev po vsem svetu in promovirale miselnost, da lahko dekleta dosežejo vse. Vsaka je imela svoj slog in vsak je imel svojo najljubšo. Barvno kričeča oblačila, ki jih je pogosto krasila britanska zastava, in čevlji z debelim podplatom so čez noč postali trend, kot tudi živopisne pričeske in karkoli z napisom "girlpower". Spice Girls so ustanovili leta 1994 v Londonu, zadnji album so posnele leta 1999, a nekako ostajajo z nami. Vsaj nekatere.

Val emancipiranih spajsic se je sčasoma izpel, prav zares razšle se niso nikoli, saj se še vedno ob kakšnih zares posebnih priložnostih vrnejo na oder. In takrat javnost oceni, v kakšni formi so. Nekatere so ohranile mladostno pikantnost svojih zlatih let, druge pa se z vzdrževanjem zvezdniškega imidža ne trudijo več prav zelo.

Oseminštiridesetletna Melanie C, še vedno ohranja športen slog in živi zelo aktivno. Nič čudnega, da si je v letih največje slave prislužila vzdevek Sporty Spice. Še vedno ji pristaja, kar je dokazala na svojem zadnjem nastopu v Londonu, kjer je nosila nedrčku podoben top in spodnji del trenirke ter se pohvalila z neverjetno izklesanimi trebušnimi mišicami. Poleg radiatorčkov na trebuhu je Mel pokazala tudi mišičaste roke in vidi se, da je zadnja leta pridno telovadila, saj je videti še bolje kot v devetdesetih letih. Tudi njen obraz se ni prav zelo spremenil. Kljub vsem težavam, s katerimi se je spopadala v zgodnji mladosti, je ohranila zelo fit videz.

Victoria že 25 let jé enak obrok, da bi ostala vitka

Melanie Chisholm, kot ji je v resnici ime, je lani v podkastu Sink The Pink's Pop-Tarts spregovorila o teži slave in dejala, da najbrž ne bi preživela, če bi na vrhuncu njene slave že obstajala družbena omrežja. Mislim, da ne bi vzdržala, mislim, da danes ne bi preživela. Žal mi je, da v svojih letih nisem poiskala kakšne psihične pomoči, da bi se izognila nekaterim oviram, ki so se mi znašle na poti. Čeprav smo imele druga drugo, smo dekleta hkrati doživljala iste stvari, vendar se je vsaka z njimi spopadala drugače. Bila sem ena bolj zrelih, materinsko naravnana do drugih. Vedno sem bila takšna, tudi v skupini, največ pozornosti sem namenila Baby Spice, Emmi Bunton. Bodi slaven, ko si mlad," je sklenila. Dodala je, da je imela komaj 20 let, ko se je odzvala na oglas, s katerim so iskali članice nove ženske skupine. Niti sanjalo se ji ni, v kaj se je spustila. Čeprav je imela vse, je bila pogosto zelo nesrečna.

Ne gre prezreti, da je za Geri Halliwell, danes Horner, nekaj zelo težkih let.
Profimedia
Lepa in lačna. Victoria Beckham že 25 let pazi na vsak svoj grižljaj.
Profimedia

Najbolj je s svojim videzom obremenjena 47-letna Victoria Beckham, znana tudi kot Posh Spice. Upokojeni nogometaš David Beckham je razkril, da njegova žena že 25 let vsak dan jé enak obrok. Šestinštiridesetletni David poudarja, da zelo rad deli hrano, a nekdanja spajsica vedno uživa zgolj na žaru pečene ribe in kuhano zelenjavo. Spominja se, kako si je nekega večera drznila poskusiti še kaj drugega, kar je zanj bil eden najljubših večerov. "Čustven sem glede hrane in vina, ko pojem nekaj čudovitega, želim, da bi to poskusil vsak. Žal sem poročen z nekom, ki jé enako hrano zadnjih 25 let. Odkar jo poznam, uživa samo ribe na žaru in kuhano zelenjavo, le redko poskusi kaj drugega," je dejal Beckham v podkastu, njegove beseda pa povzema The Sun. "Edinkrat, ko je poskusila nekaj z mojega krožnika, je bilo, ko je bila noseča s Harper. Zaradi tega sem bil presrečen. Ne spomnim se, kaj točno je jedla, vem pa, da se to ni več ponovilo," dodaja David. Victoria je sicer v intervjujih že večkrat razkrila, da nikoli ne uživa hrane, ocvrte v olju, ali z omako in ne jé rdečega mesa ali mlečnih izdelkov. Od sladic poje le sadne torte, in to le ob posebnih priložnostih. David in Victoria sta poročena od leta 1999, romanco sta začela, ko je ona svet še osvajala kot spajsica.

Geri Halliwell, danes Horner, je v devetdesetih letih slovela kot utelešenje britanske zapeljivke. Ginger Spice, kot je bil njen vzdevek, predvsem zaradi rdečih las, a tudi pikantnega značaja, je slovela kot najbolj ognjevita spajsica. Javnost je šokirala leta 1998, ko se je odločila zapustiti skupino in se lotiti samostojne kariere. Sama uspeha, ki ga je dosegla z dekleti iz skupine Spice Girls, pričakovano ni nikoli presegla, danes pa jo le še s težavo prepoznajo celo največji oboževalci. Devetinštiridesetletno Geri so paparaci ujeli med sprehajanjem psa po Londonu, in čeprav se je skrivala pod kapo, jim je uspelo ovekovečiti njen povsem nenaličen obraz. Fotografije so hitro obkrožile svet, videz pevke pa je marsikoga zaskrbel.

Dekleta so si pomagala med seboj

Halliwellova se je nekaj časa borila z bulimijo, zaradi katere je izgubila 44 kilogramov, a trdi, da je težave premagala in da se v svojem telesu danes počuti udobno. Živi mirno življenje z možem Christopherjem Hornerjem, s katerim sta bila leta 2015 nekaj časa na pavzi, imata dva skupna otroka, oba pa sta posvojila otroke, ki sta jih imela s prejšnjimi partnerji. Preden je osvojila svet s Spice Girls, je Geri delala kot plesalka v klubu na Mallorci. Večkrat je pozirala gola, in ko je postala slavna, so te fotografije pristale na naslovnicah številnih medijev. Novembra lani ji je nepričakovano umrl brat.

Emma Bunton je še vedno vsa cvetoča in iskriva, a že malce pozabljena. Danes prodaja plenice.
Profimedia
Še vedno vsa vreščeča in energična. Mel B se je skozi leta spremenila komaj kaj.
Profimedia

Med bolj izpostavljenimi ostaja Mel B. Ta je pred časom voditelju Piersu Morganu zaupala, da je bila spolno aktivna s sočlanico skupine Geri Halliwell Horner. Danes 46-letna Mel B nikoli ni skrivala tega, da je biseksualka. S svojim priznanjem je presenetila tako preostale članice kot voditelja. ''Bili sva najboljši prijateljici. Zgodilo se je spontano. Geri ima neverjetno oprsje,'' je dejala. Voditelj je odvrnil: "Ljudje bodo navdušeni!''

Skoraj povsem smo že pozabili na Emmo Bunton, znano tudi kot Baby Spice. Danes 46-letna svetlolaska je zelo aktivna v poslovnem svetu. Prodaja otrokom prijazne izdelke. Po koncu glasbene kariere dolgo ni našla zaposlitve, zato se je odločila unovčiti svoje veselje do materinstva. Je solastnica blagovne znamke Kit & Kin, ki ponuja kreme, olja, tekočine za kopeli in plenice, vse je okolju prijazno.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta