Kdaj otroku v roke potisniti telefon, da bo klofal po njem in staršem dal mir?

Aljoša Stojič Aljoša Stojič
13.01.2019 01:17

Eni ga stisnejo v dojenčkovo dlan, smo lahko videli na posnetku novoletnega praznovanja pri nas.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
22. junij 2015 - Maribor - Utrinek - Otroci otrok mobilni telefon mobitel - Desk: _Mariborska - fotografija (tags: Mariborska - Ponedeljek - 22062015 - 06221) -
Sašo Bizjak

Nepisano pravilo pravi, da je deseti rojstni dan meja, ko začnemo otroku plačevati telefonsko naročnino in mu (na obroke) kupimo prvi dragocen prenosni telefon. Zakaj? Zato, "ker ga imajo že vsi drugi v razredu". Vse dobro prinese tudi slabo. Tablice, računalniki in telefoni so teritorij, po katerem lovke stegujejo kriminalci vseh vrst. Če hekerji zrušijo Nasin sistem ali se nastanijo pri Putinu v Kremlju, bi nam lahko bilo celo simpatično. Če bi internetni velemojster oropal borzo na Wall Streetu, bi jim, požrešnim kapitalistom, celo privoščil. Ko pa spolni manijaki zlorabijo naše otroke, je vrag odnesel šalo.
Policijska decembrska tiskovna konferenca "na temo spolne zlorabe otrok prek interneta" je kratko, a alarmantno povzela, da "so po približno desetih letih spolnih zlorab prek interneta prijeli slovenskega državljana". Po internetu je prišel v stik s 100 do 150 žrtvami, v glavnem so bile deklice, ki so mu pošiljale svoje gole fotografije, nekatere naj bi bil tudi srečal in jih spolno zlorabil; tudi svojo mladoletno hčer. Pa zdaj jaz vas vprašam, kaj bi, kot starši, naredili temu zlobnežu, če bi vam prišel v roke. Bi sem vam, hudič, zasmilil, češ da je neprišteven in ubog?! Prav na neprištevnost se izgovarja pedofil z območja ljubljanske policijske uprave. Če vprašate mene, je nemogoče načrtno zlorabiti deklice, nekatere stare enajst, dvanajst let, če si norec. Jasno, osumljenec noče v zapor, tam bi ga čakala dolga ječa in drugi malo bolj prištevni zaporniki. Na forenzičnem oddelku mariborske psihiatrije je pedofilu bolj toplo pa še največ pet let ambulantnega zdravljenja mu lahko odmerijo - če ugotovijo, da je neprišteven.
Kruta slovenska realnost presega domišljijo filmskih grozljivk.
"Pri nas je glede internetnih spolnih zlorab huje kot v Ameriki! Pa skoraj nič ne govorimo o tem." Tega si nisem izmisli jaz, to je groza iz ust mariborske zdravnice. Premislite torej, preden boste dojenčku v roke tiščali tablico. Da ne bomo čez nekaj let tulili še bolj.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta