(INTERVJU) Marko Hatlak, harmonikar: To, kar počnem, so zame lepe sanje, a kdaj tudi nočne more

Sonja Javornik Sonja Javornik
15.10.2023 07:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Hatlak: "Rad imam tudi heavy metal, ki v meni zbudi zelo fizične občutke, zelo me tudi motivira, me navda z neko mladostniško energijo."
Marko Hatlak: "Rad imam tudi heavy metal, ki v meni zbudi zelo fizične občutke, zelo me tudi motivira, me navda z neko mladostniško energijo."
Osebni arhiv
"Neverjetno zadoščenje je, ko nekaj lepo zaigraš, ko zmoreš. Objame te strašna toplina. Zdi se ti, da bi lahko objel ves svet," je nad glasbo navdušen Marko Hatlak, priznani virtuoz na harmoniki. "Veliko je glasbenikov, ki se me dotaknejo - od klasike do rocka, popa in jazza. Doma poslušam zelo različno glasbo. Rad imam Arvo Pärt - Berliner Messe, to je zelo poduhovljena glasba, nežna klasična glasba. Rad imam tudi heavy metal, ki v meni zbudi zelo fizične občutke, zelo me tudi motivira, me navda z neko mladostniško energijo. Napajam se z nasprotji. Če igraš nekaj agresivnega, ti potem ustreza, da poslušaš nekaj zelo mirnega. Pomembno mi je, da me glasba motivira, stimulira. Da je glasba zdrava za našo psiho," razmišlja Marko Hatlak, 43-letni virtuoz na harmoniki. Njegov novi album Lovilec sanj ponuja najboljše, kar lahko ustvari s svojo ekipo, v kateri je cel kup zvenečih imen. Tudi Vlatko Stefanovski in Tinkara Kovač, ki bosta njegova gosta na predstavitvenem koncertu v ljubljanskem Kinu Šiška v soboto, 21. oktobra. 
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta