(INTERVJU) Lucija Mulej: Mladi imajo preveč modernih izzivov in premalo opreme, da bi jih reševali

Sonja Javornik Sonja Javornik
30.06.2024 07:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lucija Mulej: "Psihiatrija je lahko za nekoga zatočišče, za drugega pa dno."
Lucija Mulej: "Psihiatrija je lahko za nekoga zatočišče, za drugega pa dno."
Osebni arhiv
V nadaljevanju preberite:

"Kar je hitro dosegljivo, je nevredno. Kar je plehko, nima odtisa, nima spomina. In tako iz glav bežijo spomini, iz duš vtisi in iz src svetloba. Ne moreva vsega naprtiti družbenim medijem, ker je tam tudi dobra vsebina in čudoviti ljudje. Svet odseva to, kar smo. Vsak odgovarja za svoj nivo komunikacije, tako uredniki, novinarji kot gostje, kolumnisti ter odjemalci, bralci. Tukaj smo soodgovorni." Tako pravi Lucija Mulej, raziskovalka človeškega duha, proučevalka nezavednega in predvsem dobra opazovalka. Je sociologinja, antropologinja, svetovalka, terapevtka in še marsikaj bi lahko zapisali za dr. Lucijo Mulej, ki zase pravi, da je "človek na poti". To pomeni, da razmišlja iz nivoja zavesti in ne prvenstveno spola ali ostalih obeležij, pojasni Mulejeva, ki se vsekakor razlikuje glede tega, kako piše in osmišlja svet okoli nas. Zase tudi pravi, da je raziskovalka človeškega duha, proučevalka nezavednega in predvsem dobra opazovalka, ki se neprestano uri.

"Zavedam se, da sem omejena z lastno percepcijo, zato pa imam srečo, da imam v zasebnem življenju okoli sebe zahtevne ljudi, ki mi nastavljajo ogledala. Le tako smo lahko celi. Izmojstreni v globinah," pravi Mulejeva, ki je zagotovo pravi naslov, da razloži, kaj se dogaja z nami, da je vse več ljudi depresivnih, odtujenih, nesrečnih. "Svet se je spremenil, pa ne samo zaradi socialnih omrežij in virtualnih identitet, ki so ljudem na razpolago. Če ste na primer dejavni na omrežju X, procesirate vsebine, ki so grobe, raztrgane, dostikrat primitivne in napadalne."
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta