Gibki, prožni, vsega zmožni: Premagajmo Kalvarijo in Obkrožimo Piramido

NR
19.06.2022 01:00

"Spodbuditi hočemo predvsem najmlajše in najstarejše, da se priključijo preventivnim športnim aktivnostim ter ponovni socializaciji in druženju," je odločen Robert Kereži, predsednik društva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sašo Bizjak

Konec junija bodo v Mariboru v organizaciji Športnega društva Ultra+Robert izpeljali dve množični športno-rekreativni prireditvi, Premagajmo Kalvarijo in Obkrožimo Piramido. Oba dogodka bosta potekala v okviru Festivala Lent, Art kampa in športnega programa Gibki, prožni, vsega zmožni. "Z njima želimo spodbuditi ljudi, predvsem najmlajše in najstarejše, da se priključijo preventivnim športnim aktivnostim ter ponovni socializaciji in druženju. Strokovnjaki z različnih področij so namreč ugotovili, da je obdobje zadnjih dveh let, ko so bili razglašeni epidemija in z njo povezani ukrepi, najmočneje prizadelo ravno slednje," na prireditvi vabi Robert Kereži, predsednik ŠD Ultra+Robert.

Udeleženci bodo premagovali Kalvarijo v soboto, 25. junija, med 8. in 12. uro. Zbori bodo na ploščadi pred ŠD Center Maribor v Mladinski ulici in po mariborskih gričih (Piramida, Mestni vrh, Kalvarija, Vinarje ...). Piramido pa bodo obkrožili v sredo, 29. junija, med 16.30 in 19. uro; zbor udeležencev bo na odru Triglav v Mestnem parku in na Piramidi: "V eni uri bomo skušali čim večkrat obkrožiti Piramido. Ni pomembno, ali boste šli na vrh in nazaj samo enkrat ali desetkrat. Pomembno je, da bomo skupaj dosegli čim več vzponov," napoveduje Kereži.

Podrobnejše informacije o obeh prireditvah in prijave na spletni strani www.ultrarobert.si (vključeni so brezplačen tečaj nordijske hoje, medgeneracijski orientacijski pohod, športni poligon in zabavne igre na prostem, rekreativna trail teka na 11 in 22 kilometrov).

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta