(FOTO) Voxon Music Academy: Od Pliberka do New Yorka

Saša Britovšek Saša Britovšek
23.07.2023 02:00

Pevski talenti glasbene akademije Voxon so na oder Kulturnega doma v Pliberku ponesli svetovne uspešnice iz filmske in muzikal produkcije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Mateja Zwitter (skrajno levo) in Danilo Katz (skrajno desno) s pevskimi talenti Voxon Music Academy
Timna Katz

Voxon Music Academy je glasbena akademija, kjer se že enajst let kalijo pevski in glasbeni talenti v Pliberku in Celovcu. Vsako leto lahko udeleženci vseh starosti izbirajo med jazz, soul, gospel ali pop petjem ali pa se učijo igrati na klavir. Po študijskem letu jih vsak začetek poletja čaka slavnostni zaključni koncert in tako je bilo tudi letos.

Voxon Music Academy je na letošnjem zaključnem koncertu kulturni dom v Pliberku spremenila v glasbeno in vizualno sodoben klub. Pevske talente je smelo vodila vokalna trenerka Mateja Zwitter. Rojena Ljubljančanka se je v Londonu izpopolnjevala za vokalno trenerko (vocal coach), vrsto let pa je bila tudi solistka in vodja svetovno znane vokalne zasedbe Perpetuum Jazzile. Pod njenim mentorstvom si je v glasbeni akademiji Voxon v preteklem šolskem letu šolalo glas 44 mladih pevk in pevcev. Tokrat so pripravili pester in razgiban program, ki je obiskovalce popeljal na potovanje med mednarodnimi filmskimi in muzikal skladbami. Glasbeni repertoar sicer zajema večinoma angleške pesmi, s poukom v slovenskem jeziku in delom s slovenskimi glasbeniki in glasbenicami pa akademija mnogo prispeva, da mladina vzljubi tudi slovensko pevsko kulturo na Koroškem.

Nadine Pall je občinstvo popeljala v New York.
Timna Katz
Dora je kot najmlajša pevka navdušila številno občinstvo.
Timna Katz
voxo music
Timna Katz

Spreminjajoče se obleke nastopajočih ter impresivna svetlobna in odrska tehnika so zaokrožili harmoničen večer, ki je tudi letos navdušil obiskovalce. Odlični profesionalni bend v sestavi Anže Vrabec (klavir), Primož Hudoklin (kitara), Luka Dobnikar (bas) in Enos Kugler (bobni) je zbrane prepričal s svojo virtuoznostjo in občutljivostjo. Navdušeni so bili tudi urednica ORF Sabina Zwitter-Grilc, organizator festivala Suha Jokej Logar in direktor New Times Bigbanda Michael Vavti.

Šef akademije Danilo Katz, ki je tudi poskrbel za dober zvok, je vsem čestital za odlične nastope in se zahvalil avstrijskemu ministrstvu za šolstvo ter Uradu za Slovence v zamejstvu za podporo mladinskemu delu. 

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta