(FOTO) Pospravite črnino v omaro, najdite svoj košček mavrice in se odenite vanj

Denis Živčec
09.05.2021 04:36
Časi kličejo po optimistično živopisnih barvah. Pa veste, kaj z njimi sporočate?
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Zamorjeno sive in črno-bele čase najlažje preženemo z barvami. Ste dovolj pogumni zanje? Svojo ranljivost pogosto poskušamo zakriti s karizmatično in varljivo črnino ali pa se z bež in sivino skrijemo v varno povprečje, kjer upamo, da nas nihče ne bo opazil. A življenje je prekratko, da ne bi vsaj malo izstopali. Če kdaj, si to pomlad in poletje lahko daste duška z vsemi barvami mavrice, ki je zajela modno sceno. Žareče rumena, sočna oranžna, seksi pink, romantična rdeča in svežine polna zelena vladajo že nekaj časa, le svoj najljubši modni kos morate poiskati.

Manekenka Candice Swanepoel v rdeče-zeleno-oranžni kombinaciji seva svežino in pričakovanje. Foto: Profimedia
Profimedia
Katy Perry se je navdušila nad obleko z oranžnim retro potiskom in je videti preprosto "funky". Foto: Profimedia
Profimedia

Poigravajte se z nenavadnimi kombinacijami, kontrasti. Z izbiro močnih barv boste sevali samozavest, seksapil in hkrati ljudem okoli sebe pokazali, da tega zmešanega sveta ne jemljete preresno. Z barvami vselej sporočamo več, kot se zavedamo. Njihova govorica je prastara, z njeno analizo pa se še zlasti intenzivno ukvarjamo zadnja desetletja, ko v ospredje stopa pomen nebesedne komunikacije in vpliva barv na počutje, tudi na področju notranjega opremljanja.

Seksi! Ashley Graham že dolgo poziva, da oblin ni treba skrivati za črnino in sivino. Foto: Profimedia
Profimedia

Tople rdeča, oranžna in rumena stimulirajo pozitivne in energične občutke. Spominjajo na romantičen sončni vzhod, toplino ognja in barve drevesnih krošenj jeseni. Zaradi intenzivnosti jih uporabljamo zmerno, bolj radodarni smo lahko z njihovimi nežnimi odtenki. Rumena je povezana s soncem, toplino, srečo in rodovitnostjo. Je barva koncentracije, novega znanja in modrosti. Uporablja se pri opozorilih in pomembnih poudarkih. Svetli odtenki rumene so zelo priljubljeni tudi pri otroških oblačilih. Oranžna spominja na sončne jesenske dni in srečne čase. Je barva vitalnosti, prebujenja in ustvarjalnosti. Izraža svežino sadežev. Velja za izraz duhovnosti, saj jo povezujemo s prebujenjem in novimi začetki.

Rita Ora se je z igrivo poletno obleko odela v barve mavrice. Foto: Profimedia
Profimedia

Rdeča velja za najbolj vročo. Po eni strani jo enačimo z nevarnostjo, po drugi pa s strastjo. Njeni svetli odtenki se pojavljajo v kozmetični industriji in pri oblačilih, s katerimi želimo poudariti mladostnost. Temno rdeča učinkuje bolj resno in elegantno, pravijo tudi, da usodna ženska zmeraj pride v rdeči obleki.

Če ostajate zvesti črnini, jo lahko popestrite s pisanimi cvetličnimi vzorci tako kot Blanca Blanco. Foto: Profimedia
Profimedia

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta