(FOTO) Odšel je mož, ki je videl lepoto

Denis Živčec Denis Živčec
08.09.2019 04:59

Umrl je naravnemu videzu zapisani fotograf Peter Lindbergh, malo po tem, ko je skupaj z vojvodinjo Meghan pripravil odmevno septembrsko izdajo revije Vogue.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

V 75. letu je umrl nemški modni fotograf Peter Lindbergh, ki je bil znan predvsem po dramatičnih črno-belih portretih. Na Poljskem rojeni umetnik je sodeloval z najbolj priznanimi revijami, posvečenimi modi. Nedavno je ovekovečil britansko vojvodinjo Meghan, ženo princa Harryja, in druge markantne ženske za naslovnico revije Vogue, pri kateri je vojvodinja opravila delo gostujoče urednice, deloval pa je tudi kot režiser. Prav Meghan je bila tista, ki ga je povabila k odmevni septembrski izdaji.
Peter Lindbergh se je kot Peter Brodbeck rodil 23. novembra 1944 na Poljskem. V 60. letih minulega stoletja je študiral na berlinski likovni akademiji. V začetku kariere je bil dve leti asistent nemškega fotografa Hansa Luxa, nato pa je leta 1973 v Nemčiji odprl svoj fotografski studio. Leta 1978 se je preselil v Pariz in začel delati za Vogue.

Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta