(FOTO) Noč oskarjev: Malo glamurja, veliko zehanja

Denis Živčec
02.05.2021 04:40
Po treh urah dolgočasenja smo na minulih oskarjih bili veseli celo modnih zdrsov. A nekoč najbolj bleščeča noč v letu je nekaj modnih presežkov vendarle prinesla.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Halle Berry je izbrala pompozno obleko, ki nas je pustila brez besed. Nismo pa prepričani, ali nam je njena nova pričeska zares všeč. Foto: Reuters
Reuters

Niso bili oskarji, kot bi si jih želeli, a vsaj bili so. Četudi z zelo malo tipičnega oskarjevskega glamurja, na katerem smo si skozi desetletja tako radi napasli oči. Vodja producentske ekipe Steven Soderbergh si je zaradi pandemičnih razmer letošnjo podelitev zamislil okoliščinam ustrezno. Glavna podelitev je potekala na železniški postaji Union Station, del so je zaprli zaradi podelitve, del pa je še vedno deloval nemoteno. Pravila igre pa so bila kot na snemanju filma. Ko snemamo, ni mask, ko se snemanje konča, si nadenemo maske, je povedala ena od podeljevalk, igralka Regina King.

Čudovita Amanda Seyfried je bila v pravljični kreaciji hiše Armani prava paša za oči. Zadetek v polno. Eden redkih. Foto: Reuters
Reuters

​Prizorišče ni bilo zelo glamurozno, a zdi se, da so bili prisotni zelo veseli, da so tam v živo. Veliko nominirancev se je javljalo še iz Londona in Pariza. Igralka Glenn Close je pred podelitvijo povedala, da je zdaj prvič po letu in pol v velikem mestu in da je presrečna, da vidi kolegice in kolege.

Legendarna Glenn Close bi hlače lahko mirne duše pustila v karanteni. Foto: Reuters
Epa

Podelitev že nekaj let nima več voditeljev, to vlogo prevzamejo kar podeljevalke in podeljevalci nagrad. Letos so bili to med drugimi Laura Dern in Regina King, Reese Witherspoon, Halle Berry, Brad Pitt, Harrison Ford, Viola Davis, Angela Basset, Rita Moreno in Joaquin Phoenix. Prihajajo pa tudi že prvi komentarji oblek, ki smo jih v najbolj bleščeči noči lahko videli na peščici tistih, ki so podelitvi lahko prisostvovali v živo. Nekateri so zadeli v polno, drugi pa v misiji pritegovanja pozornosti precej zgrešili, a po treh urah dolgočasenja z neskončnimi suhoparnimi govori in sila malo humorja smo bili veseli celo modnih zdrsov.

Gre še bolj nepraktično? Scenaristka Erica Rivinoja je izbrala barvo magente, ki je lepa, a najbrž na kakšni drugi obleki. Foto: Reuters
Reuters

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta