(FOTO) Dan, ki je poklon boginji ženstvenosti

Denis Bende Živčec Denis Bende Živčec
06.10.2024 03:00

Drugi Dan zame je v mariborskem gradu gostje napolnil z navdihom, dragocenimi znanji o skrbi zase, prinesel pa je tudi nekaj posladkov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pod arkadami mariborskega gradu so se na drugem Dnevu zame zbrale boginje.
Sašo Bizjak

Če ste se na tisto torkovo popoldne, ki je še vedno dišalo po nalivu, sprehodili do s soncem obsijanega mariborskega gradu, ste lahko takoj začutili, da je v zraku nekaj posebnega, skoraj prazničnega. Svež navdih, dobronamernost in pozitivna energija so kar migetali in bilo je jasno, da je šlo za poseben dan, Dan zame. Če ste se sprehodili po znamenitem Straubovem rokokojskem stopnišču, ki je kot nalašč rožnate barve, nato vstopili v imenitno Viteško dvorano in iz nje na z arkadami obdano grajsko teraso, ste se znašli na pravem mestu, če ste tisti dan želeli zase narediti nekaj dobrega. Lepa, zavezniška ženska energija se je stkala v dogodku, ki sta ga že drugo leto zapored skupaj izpeljali podjetji Ad+Value in Večer. Žlahtna tradicija v nastajanju. Praznik ženstvenosti. Poklon skrbi zase. In kako imeniten prizor se vam je odprl! Na lično urejeni terasi je dišalo po slaščicah in penini z jagodami, predvsem pa po dobrih idejah. Prijatelji dogodka so na skrbno pogrnjenih mizah predstavljali svoje izdelke in storitve, govornice in govorniki so se prijetno vznemirjeni pripravljali na niz predavanj, medtem ko so se gostje, ki so se pravočasno prijavile na ekskluzivni, a brezplačni dogodek, veselile srečanj in novega znanja. Dan zame je letos v ospredje postavil žensko zdravje in vse, kar (blagodejno) vpliva nanj. Vodila ga je misel: Čudovito je biti ženska, živeti v ženskem telesu. Zato so na dogodku spomnili in pokazali pot, kako bolje prisluhniti svojemu telesu, ozavestiti njegove signale, kako poskrbeti zanj, ga ljubiti in negovati. Kako se v svojem telesu počutiti kot boginja. Zanimive pogovore s številnimi koristnimi nasveti so pospremila srečanja s strokovnjaki s področja zdravja, športa, zdrave prehrane, odnosov in intimnosti.

Preprosto moramo poskrbeti sami zase

"Hvala, ker ste se odločile, da si vzamete dan zase in se udeležite tega izjemnega dogodka, ki ga organizira časnik Večer v tem čudovitem ambientu mariborskega gradu," je gostje pozdravila nepogrešljivo šarmantna gostiteljica Anita Mlakar, zbrane pa so nato tudi same sebe nagradile z glasnim aplavzom. Skrb zase danes ni samoumevna, a je nujno potrebna. Že takoj so gostje v vreči presenečanja prejele knjižico dobrih, pozitivnih in spodbudnih zgodb govornic in govornikov kot popotnico za naprej. Na prvem predavanju Moja bolezen, moja zmaga sta Darja Molan in doktorica Maja Ravnik, predstojnica Oddelka za onkologijo UKC Maribor, spregovorili o diagnozi raka dojk. Osebna zgodba članice Europe Donne navdihuje ženske s podobno preizkušnjo, v oporo je tudi njihovim svojcem. Dr. Ravnik je spregovorila o tem, da rak ni samo fizična bolezen in da ne zaznamuje samo bolnice, ampak njeno celotno okolico. Veliko pozornosti so namenili preventivi, zlasti samopregledovanju.

Modna revija BB+ in Optike Julius je bila prava paša za oči.
Sašo Bizjak
Zanimanje za dogodek je bilo tudi v drugo izjemno, skozi poučne pogovore pa je spretno krmarila spretna voditeljica Anita Mlakar.
Sašo Bizjak
Ponudba na stojnicah prijateljev dogodka je bila izjemno pestra in usmerjena k skrbi zase.
Sašo Bizjak

Naslednja tema je bila Zdrava in samozavestna pri 40+. Za mikrofon je sedla Renata Završnik Mihič, dr. med., specialistka ginekologije in porodništva. Andrejo Jelovšek, strokovnjakinjo s področja farmacije pri Farmedici, je žal doma obdržala viroza, na njihovi stojnici je nasvete o ženskem zdravju in preventivi delila odlična svetovalka Eva. Zdravnica Završnik Mihič je spregovorila o tem, kako dosledne so ženske pri skrbi za zdravje, povezano z ginekološkimi pregledi, pa tudi o hormonskih spremembah v času menopavze in PMS.

V podjetju Rabenhorst iz Nemčije združujejo več kot 200-letne izkušnje iz kletarjenja sokov. Prvi med njimi je bil grozdni sok, ki so mu kasneje dodali dvovaletno železo. Za odpravljanje večjih primanjkljajev železa, ko telo tega iz hrane ne dobi v zadostni meri, je primeren tonik Eisenblut, ki so ga gostje lahko tudi poskusile. Sledil je "bonbonček". Hostese so razdelile kupone za krasne nagradne igre, gostje so se potegovale za vstop v WellNest bazen in svet savn, ki deluje v okviru Pohorje Villagea, ter za darilni bon za nakup očal v Optiki Julius. Vmes se je nekoliko spremenila tudi scena. Sedežne garniture podjetja Žakelj so začasno zamenjali z ortopedskimi stoli Sanus, ki so jih v sodelovanju z zdravniki, pedagoškimi delavci in oblikovalci zasnovali za bolj zdravo in pravilno sedenje.

Predavanje Kako lahko sama poskrbim zase? je bilo v rokah nekdanje profesionalne alpske smučarke, kineziologinje, trenerke, mame in vplivnice Urške Ahac ter maserke, učiteljice dihanja, odnosov in AEQ metode Sabine Musar. Med tem pogovorom je Urška v sodelovanju s Savo podelila tri nagrade - pohodne palice. Sama tema predavanja je bila večno aktualna, dotikala se je namreč zdravega načina življenja in odnosa do sebe, torej tega, kako pomembni so gibanje ter telesno in posledično duševno zdravje za normalno življenje posameznika.

Modna osvežitev in pestra ponudba na stojnicah

Potem je prišel čas za modno osvežitev, med katero so se gostje spoznale z dvema blagovnima znamkama, Barbarian Fashion z znamko BB+, ki jo ustvarja Natali Coljnar, in Optiko Julius. Slišali smo, da je ženska, ki nosi BB+, rada drugačna, pogumna, drzna, točno ve, kaj hoče, rada eksperimentira, obožuje posebne oblačilne kose, športno eleganco, veliko črne in hkrati upošteva nosljivost, funkcionalnost, trajnost in seveda vedno želi kanček glamurja. Modeli Vida, Petra, Andreja, Maja in Milenka so nosili tudi modna očala Optike Julius, ki je optika z večletnimi izkušnjami, kjer kreirajo jasen pogled in nudijo celotno storitev, od strokovnega pregleda oči, merjenja dioptrije, pravilne izbire okvirjev in korekcijskih stekel do izdelave in poprodajnih storitev.

Anita Mlakar in ginekologinja dr. med. Renata Završnik Mihič, ki je spregovorila o skrbi za zdravje žensk.
Sašo Bizjak

Čas za predah so gostje izkoristile za krepčanje in klepet, prevzele pa so tudi darilo z aplikacijo Sava FIT ter si ogledale vse zanimive razstavne kotičke. Izbira partnerjev na stojnicah je bila pestra. Afrodita je predstavila svoje izdelke, ki jih imajo ženske tako zelo rade. Posebej so izpostavili prvi izdelek linije Afrodita Professional, X Lifting Shot, ki posnema delovanje botoksa. Sanofarm je predstavil prehransko dopolnilo z antioksidantom resveratrolom, tako imenovano molekulo prihodnosti, ki upočasnjuje staranje in ima pozitivne učinke na srce in možgane. Pri Pohorje Villageu so predstavili Vikend ženske energije z jogo, shakti danceom in individualno terapijo ter gostje povabili, da povežejo telo, um in duha, vzpostavijo stik s seboj, sprostijo napetosti in se celovito vrnejo nazaj k sebi. Derma klinika je ponudila rešitev za gladko kožo. Nudijo najsodobnejše lasersko odstranjevanje dlak z medicinskim diodnim laserjem, ki zagotavlja dolgotrajne rezultate in je varna in učinkovita metoda za vse tipe kože. Zavarovalnica Sava je predstavila Sava FIT aplikacijo, na stojnici Farmedice pa je Eva povedala več o izdelkih, ki pomagajo tudi pri menopavzi. Kasneje je v pogovorih sodeloval Perineum Sanum, center za krepitev mišic medeničnega dna. Govornice so sedele na udobnih sedežnih garniturah podjetja Žakelj, gostje pa so na stojnici dobile še več informacij, med drugim o stolih Sanus, ki so jih lahko preizkusile. Na stojnici Vibrant Longevity so v živo pripravljali napitek Vibrant, ki vsebuje svežo ekološko kurkumo, limono, ingver in Aminoelite+. Predstavili so izdelke, ki podpirajo vitalnost in zdravje. Za pogostitev so na prijetnem druženju poskrbeli kavarna in bistro Nana iz Maribora ter podjetji Pernod Ricard s svojimi koktajli in Feelrooty z napitkom MagicRooty, ki je odličen nadomestek kave z okusom po pravemu kakavu.

Mars in Venera zadihala s polnimi pljuči

Pogovor Zadihajmo s polnimi pljuči je začel Uroš Fonovič, direktor podjetja Lunos Slovenija. Premalo se zavedamo, kako pomemben je svež zrak, sploh ker toliko časa preživimo v zaprtih prostorih. Zelo pomemben pa je tudi v naših spalnicah. Kako Mars čuti Venero se je imenoval naslednji pogovor o odnosih in moči življenja skozi oči moža in žene. Pred gostje sta stopila bioterapevtka, ustanoviteljica terapevtskega centra Sozvočje, avtorica knjige Sabrina Janežič in mentor za osebno zorenje, učitelj AEQ metode Nace Janežič, stara znanca iz podkasta Med nama, v katerem se kot mož in žena pogovarjata o odnosih, zdravljenju in moči življenja. Razkrila sta tudi, kako negujeta svoj odnos, in spregovorila o izzivih starševstva sredi vseh obveznosti in pritiskov okolja. Predavanja je sklenila Jasmina Krajnc iz Centra za krepitev mišic medeničnega dna Perineum Sanum s panelom Prebudimo boginjo v sebi. "Že vrsto let se posveča zdravemu načinu življenja, odnosu do telesa, skrbi za zdravje in negovanju sebe. S svojim strokovnim znanjem in osebnimi izkušnjami je predstavila, kako lahko izboljšamo kakovost svojega življenja. Zato sem izjemno vesela, da lahko danes v naši družbi pozdravim dr. Tino Prodnik, molekularno biologinjo in zdravnico naravne in integrativne medicine s specializacijo funkcionalne in anti-aging medicine," je nato dejala voditeljica in napovedala Štajerko, ki trenutno živi v Švici, a se pogosto vrača v domovino. Omenila je, da celice vse verjamejo in da je pomemben odnos do življenja. Udeleženkam so podarili ekskluzivno predavanje dr. Tine Prodnik v obliki video lekcije, ki jim bo poslana po elektronski pošti. Z druženjem in sproščenim klepetom se je nato Dan zame sklenil, gostje pa so domov skupaj s številnimi darili in nagradami odnesle tudi neprecenljivo popotnico za življenje.

Ad+value
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta