(FOTO) Bernie Sanders in njegove rokavice: Čemerni šik za nore čase

Denis Živčec Denis Živčec
31.01.2021 04:25
Rokavičar za zgodovino. Senator Bernie Sanders je s simpatično domačnimi rokavicami, ki jih je spletla 42-letna učiteljica, ukradel pozornost Joeju Bidnu in čez noč postal modna ikona ponorelega sveta.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Leto 2021 je šele na začetku, pa je že doživelo kultni modni trenutek in enega bolj absurdnih nasploh. Vihar navdušenja ne pojenja in svetovni splet je zadnje dni preplavljen s fotografijami in fotomontažami, ki Bernieja Sandersa v zdaj že znameniti pozi, z najbolj iskanim modnim dodatkom te sezone, prikazujejo v vseh mogočih situacijah. Od druženja s kraljico do sedenja nekje v vesolju.

Ameriški senator iz Vermonta je nehote postal glavna zvezda inavguracije predsednika Joeja Bidna. Na družbenih omrežjih kroži njegova fotografija, ko sedi na stolu z masko in prekrižanimi rokami, odetimi v ročno pletene rokavice. Največji navdušenci pravijo celo, da je povsem zasenčil inavguracijo, kar niti ni daleč od resnice, saj je te dni fotografij najslavnejšega rokavičarja mnogo več kot Bidnovih, po tem ko je ta v Beli hiši zamenjal Donalda Trumpa.

Reuters

Ameriški komik Steven Colbert se je pošalil, da je 79-letni Sanders prišel na inavguracijo podoben odvetniku po službeni dolžnosti za revne. Na Sandersovo pojasnilo, da je v Vermontu pač mrzlo in da se zna pripraviti na zimo, je Colbert dejal, da je pri tem očitno pozabil na "zgornji odstotek telesa", saj plešaste glave ni pokril s kapo. Sanders je znan po kritikah neenakosti v ZDA, kjer odstotek najbogatejših obvladuje večino premoženja države.

"Veste, mi v Vermontu se toplo oblačimo, ker poznamo mraz in nam je bolj kot moda pomembno to, da nam je toplo," je za televizijo CBS dejal Sanders, potem ko je s svojim videzom vzbudil veliko pozornost. Največ so je pritegnile ogromne rokavice, ki mu jih je iz reciklirane volne spletla osnovnošolska učiteljica v Vermontu.

"V veliko čast mi je, da jih je nosil na inavguraciji. Všeč mi je, da jih ima rad in jih nosi," je za lokalno televizijo v Vermontu izjavila učiteljica Jen Ellis, ki Sandersa doslej še ni srečala. Rokavice mu je podarila njena hči. Medtem ko je prisegal novi predsednik ZDA, je 42-letna Ellisova poučevala. Med odmorom je presenečena ugotovila, da je njen telefon zasut s sporočili, v katerih so ji navdušeno sporočali, da Sanders med inavguracijo nosi njene rokavice in da o njih govori ves svet. Bila je povsem iz sebe, ko je videla, da se je odločil njen ročnodelski izdelek nositi na tako elitnem dogodku.

Profimedia

Če bi doma imela tovarno rokavic, bi zdaj obogatela, tako veliko je povpraševanje po slavnem parčku. Preko twitterja je vsem zainteresiranim sporočila, da rokavic pri njej žal ni več mogoče kupiti, saj je tistih nekaj primerkov, ki jih je spletla, v hipu prodala. Dodaja pa, da je v ZDA še veliko spretnih rok, ki prav tako pletejo privlačne rokavice. Pravi, da ji je težko, ker so ljudje razočarani, a ne najde načina, kako bi lahko v tako kratkem času spletla več kot 6000 parov rokavic. Z nekaj ironije so modni kritiki Sandersa že oklicali za modno ikono nove dobe, saj naj bi simboliziral trmo, zamaknjenost in umik v svoj svet sredi vse bolj poblaznelega planeta. Njegov slog je dobil ime čemerni šik (grumpy chic)​.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta