(25x NA KRATKO) Miha Deželak: Najboljši del izleta mi je, ko žena iz torbe vzame sendvič s pršutom

06.08.2023 03:00

Miha Deželak, radijski voditelj na Radiu 1 in srčni humanitarec: "Poroka? Svojo doživiš zelo čustveno, medtem ko so poroke, kamor si povabljen, priložnosti za dober žur."

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Deželak Junak v Mariboru z Marcosom Tavaresom
Radio 1

 

· avtomobil - Odkar vozim dacio duster z avtomatskim menjalnikom, se počutim, kot bi se najbrž Ciril Komotar v raketi na misiji Vesolje.

· birma - Birma se mi zdi ena taka matura za vernike, skratka prelomnica.

· film -  Najbolj si v svojem filmu, ko svojo punco v najstniških letih pelješ v kino. Žongliraš s kokicami in ti je totalno vseeno za film, ki se vrti pred tabo.

· idol -  Kot otrok sem zapisoval svoje misli in ideje in en zapis je bil, da za ideale in idole umirajo budale. Pač bil sem upornik brez razloga.

· izlet - Obožujem izlete v mesta, na podeželje, še najbolj srečen pa sem, ko spontano raziskujem naravo ... Najboljši del izleta mi je pa, ko žena iz torbe vzame sendvič s pršutom.

· knjiga -  Vsi radi berejo knjige, jaz bi jo pa rad napisal.

· ljubezen - Ljubezen je cel point lajfa.

· mesto - Glej pod izlet.

· moda - Nimam odnosa do mode, zato pa nosim majice z napisi.

· nedelja - V nedeljo so najboljša kosila, ker na krožniku zadišijo take domače jedi.

· otroštvo -   Hvaležen sem staršem za super otroštvo, zato pa še zdaj pogosto zbudim otroka v sebi.

· pijača -   Fantastično je druženje ob pijači s prijatelji, sodelavci, sorodniki, včasih pa celo s popolnimi tujci.

· politika - Me vedno manj zanima. V študentskih letih sem verjel v to, da lahko ustvariš pravični svet za vse, a z leti le stremiš k temu in ugotoviš, da je pravični red utopija.

· poroka -  Svojo doživiš zelo čustveno, medtem ko so poroke, kamor si povabljen, priložnosti za dober žur.

· prijatelj - Glej pod pijača.

Radio 1

· rojstvo - Največja magija življenja. To dejstvo, da telo ustvari novo telo, mi je največja fascinacija lajfa.

· slovenija - Vsebuje besedo love, je moja dežela, definira jo krasen narod, ki premore veliko gostoljubnosti in veliko talentov. Sploh me navdihujejo slovenski športni talenti.

· smrt -  Ni pomembno, kakšna smrt te bo doletela, važno je, da imaš polno življenje.

· sonce -   Sonce je svetloba, energija ... je vir mnogih pesmi in zgodb, ko ti je toplo. Samo poleti žal najprej pomislim na kremo z zaščitnim faktorjem, ker se le tako lahko borim proti sončnim opeklinam, saj imam tako svetlo polt.

· sovraštvo -  Pri Smrkcih je bil en model, ki je sovražil vse živo, ne le Gargamela.

· sreča - Nimam jaz te sreče, da bi zadel glavni zadetek na lotu, a me k sreči osrečujejo majhne stvari. Nekoč mi je rekel brezdomec, da je srečen, ker ga ta trenutek nič ne boli. Sem se zamislil in mu dam prav.

· voda -  Valjda se top počutim ob vodi, ki je vir življenja, saj sem vodnar po horoskopu. V bevandi je čudovita, najraje pa jo gledam, ko napolnjuje reke, jezera, slapove, morja in kozarce.

· vraža -  Vraževerni ljudje izgubljajo veliko sline, božajo svoje gumbe na hlačah, preklinjajo črne mačke, meni se to zdi brez veze.

· vrt -  Imel sem svojega, a mi ni dišalo cukati ven plevel med vrtninami, zato sem letos pustil le začimbe ob robu, okrog pa posejal travo. Mi je pa lepo opazovati urejene vrtove ob gradovih, kjer profesionalni vrtnarji skrbijo za vsak grmiček in rožico.

· žival -  Kdor ne mara živali, ne ceni narave in marsikdaj posledično ne mara ljudi. Najljubše so mi terapevtske živali, med katerimi so mi zelo ljubi konji in psi. Doma imamo Calmo, ki je pasme tibetantski terier.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta