Zaradi koronavirusa odpovedali beneški karneval in vse prireditve v Benečiji. Število okužb v Italiji preseglo 130

STA, Gr.G.
23.02.2020 08:49

Svetovna zdravstvena organizacija (WHO) je sporočila, da je v Italiji največ okuženih s koronavirusom v Evropi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Oblasti v italijanski deželi Benečija so sporočile, da se bodo zaradi širjenja novega koronavirusa vse prireditve v okviru beneškega pustnega karnevala zaključile drevi, poročajo italijanski mediji. Prav tako so v Benečiji odpovedane vse druge prireditve, do 1. marca bodo med drugim zaprte tudi šole. Število okužb v Italiji je medtem preseglo 130.
Pustni karneval v Benetkah se danes sicer kljub širjenju koronavirusa nadaljuje, saj so se v mestu zbrali številni ljudje. Festivali in povorke beneškega karnevala, ki sodijo med največje in najbolj znane pustne dogodke na svetu, pa se bodo sklenili drevi, je sporočil predsednik dežele Benečija Luca Zaia. Po prvotnih načrtih bi sicer morali potekati do torka.

EPA

Na severu Italije zaradi širjenja koronavirusa v izolaciji 11 mest

V Italiji, kjer je novi koronavirus zahteval dve življenji, se je število okuženih povzpelo na 76, poročajo tuje tiskovne agencije. Italijanska vlada je v soboto zvečer sprejela ukrep o izolaciji enajstih mest v Lombardiji in Venetu, kjer so odpovedali tudi pustne karnevale, športna tekmovanja ter druge javne prireditve.
V izolaciji bo po odločitvi vlade deset mest v Lombardiji, kjer živi 50.000 ljudi, ter mestece Vo blizu Padove v deželi Veneto s približno 3000 prebivalci.

EPA
EPA
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta