Za obdobje, ko bomo spet lahko potovali: To so najvarnejše letalske družbe na svetu

Gr.G.
11.01.2021 15:39
Ne glede na to, da je bilo leto 2020 za letalski promet izjemno slabo, je spletni portal Airlineratings tudi za letos pripravil lestvico najbolj varnih letalskih družb.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Trenutno smo sicer pri potovanjih zaradi pandemije novega koronavirusa precej omejeni, vendar bomo slej ko prej lahko ponovno načrtovali počitnice, kamor nas bo popeljalo letalo. Ne glede na to, da je bilo leto 2020 za letalski promet izjemno slabo, je spletni portal AirlineRatings.com tradicionalno tudi za letos pripravil lestvico najbolj varnih letalskih družb. V času pandemije so spremljali delovanje 385 letalskih družb, pri oceni pa so upoštevali pogostost resnih incidentov letalskega prevoznika (strmoglavljenja), ocene nacionalnih agencij za letalstvo, starost flote, pa tudi samoiniciativnost družb pri uvajanju varnostnih elementov. Urednik AirlineRatings Geoffrey Thomas je izpostavil, da so med dvajsetimi najvarjejšimi družbami zelo majhne razlike.

Top 20 najbolj varnih letalskih prevoznikov

20. United Airlines

19. KLM

18. Lufthansa

17. Finnair

16. SAS

15. American Airlines

14. Delta Air Lines

13. Southwest Airlines

12. Hawaiian Airlines

11. Virgin Australia/Virgin Atlantic

10. British Airways

9. Cathay Pacific Airways

8. Alaska Airlines

7. Etihad Airways

6. EVA Air

5. Emirates

4. Singapore Airlines

3. Air New Zealand 

2. Qatar Airways

1. Qantas

Avstralski prevoznik Qantas je tudi v letu 2021 razglašen za najbolj varno letalsko družbo. Pri AirlineRatings so ocenili, da je bil prevoznik v zadnjih 60 letih prvi ali drugi, ki je predstavil 16 glavnih izboljšav varnosti na področju navigacijskih sistemov, nadzora delovanja pogonskih agregatov v realnem času, nadgradenj zapisovalnika podatkov o letu in uvedbe avtomatičnih pristankov s pomočjo podatkov globalnega navigacijskega sistema GPS.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta