WHO začasno prekinila testiranja hidroksiklorokina za zdravljene covida-19

STA, Gr.G.
25.05.2020 20:47

Jemanja tega zdravila bi lahko v primeru covida-19 pri bolnikih povečalo njihovo možnost za smrt.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Svetovna zdravstvenega organizacije (WHO) je sporočila, da je kot previdnosti ukrep začasno prekinila klinična testiranja hidroksiklorokina kot potencialnega zdravila za covid-19, ki ga izvajajo v nekateri državah. Kot je na virtualni tiskovni konferenci pojasnil prvi mož WHO Tedros Adhanom Ghebreyesus, je organizacija odločitev za začasno prekinitev kliničnih testiranj hidroksiklorkina sprejela, ko je bila minuli teden v reviji Lancet objavljena študija, ki nakazuje, da bi lahko jemanja tega zdravila v primeru covida-19 pri bolnikih povečalo njihovo možnost za smrt. V klinično testiranje je bilo vključenih več sto bolnišnic iz nekaj držav sveta. Doslej je bilo v klinična testiranja vključenih 3500 bolnikov iz 17 držav.

WHO je že doslej odsvetoval uporabo zdravil, ki se uporabljajo za zdravljenje malarije, tudi v primeru okužbe z novim koronavirusom, dokler testiranja še niso končana.
EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta