(VIDEO) Julija Navalna: Putin osebno je to odredil. Mučili ste ga živega, zdaj ga mučite še mrtvega

Va, STA
24.02.2024 14:36

Vdova ruskega opozicijskega politika Alekseja Navalnega v novem sporočilu pravi, da se ruski predsednik norčuje tudi iz posmrtnih ostankov njenega moža.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ruske oblasti družini Navalnega ne predajo njegovih posmrtnih ostankov. 
EPA

Vladimir Putin je osebno odredil, da se truplo ruskega opozicijskega voditelja Alekseja Navalnega ne sme izročiti njegovi družini, je v novem videosporočilu izjavila soproga preminulega politika Julija Navalna. Kritična je bila tudi do ruske invazije na Ukrajino in ponovila, da bo Putin zanjo odgovarjal.

"Mučili ste ga živega, zdaj ga mučite še mrtvega. Popolnoma razumem, da tega ni organiziral kakšen preiskovalec v Salehardu. Vse to vodi Putin. Putin je tisti, ki govori 'pritisnite na mater, zlomite jo, povejte ji, da telo njenega sina gnije'," pravi Navalna.

Ljudmila Navalna, mati Navalnega, je namreč v četrtek sporočila, da so ji oblasti dovolile videti sinove posmrtne ostanke, a ji ga niso izročile. Ob tem jih je obtožila, da jo skušajo prisiliti, naj sina pokoplje na skrivaj.

Julija Navalna zdaj poudarja, da se Putin, ki se rad prikazuje kot pobožni kristjan, norčuje iz posmrtnih ostankov njenega moža. "Vedno smo vedeli, da je Putinova vera lažna, zdaj pa to lahko vidimo kot še nikoli prej," je nadaljevala in ruskega predsednika obtožila satanizma.

Kritična je bila tudi do ruske invazije na Ukrajino. "Za vse to boš odgovarjal. Za smrt Navalnega in za vojno, ki si jo sprožil pred dvema letoma, pri čemer si se prav tako skrival za krščanskimi vrednotami." Moskva po besedah vdove "ponoči pobija speče ljudi z raketami, ki jih je blagoslovila cerkev".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta