(VIDEO in FOTO) Kim Jong Un v joku roti Severne Korejke: Rojevajte več otrok. Gre za partijo, za revolucijo, za državo

Va
06.12.2023 13:57

Posnetek jokajočega diktatorja je zaokrožil po družbenih omrežjih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kim Jong Un na nacionalnem srečanju mater v Pjongjangu. 
Reuters

Kim Jong Un se je zjokal med govorom ženskam na svečanosti severnokorejske komunistične partije. Po poročanju Reutersa je voditelj samoizolirane Severne Koreje na nacionalnem srečanju žensk v Pjongjangu preprečevanje padca natalitete in skrb za otroke umestil med domače naloge mater. Zato jih je pozval, naj rojevajo več otrok, saj da je to dobro za stranko, revolucijo in za državo.

Tudi prisotne so si brisale solze, ko jim je priznal, da razmišlja o njih v trenutkih, ko mu je med partijskimi in državniškimi dolžnostmi najtežje.

Reuters
Reuters

Po podatkih Združenih narodov, ki jih je povzel portal Index.hr, je stopnja rodnosti v Severni Koreji po dolgoletnem padanju zdaj pri 1,8, kar je sicer še vedno več kot v soseščini, južnokorejska je na primer padla na rekordno nizkih 0,78.

Severna Koreja ima približno 25 milijonov prebivalcev, ki so nenehno na robu lakote, v pomanjkanju tudi osnovnih prehrambnih proizvodov.   

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta