V ruskem napadu na Kostjantinivko pet mrtvih, Rusija in Ukrajina izmenjali 230 vojnih ujetnikov

STA, J.K.
24.08.2024 15:43

Do izmenjave ujetnikov je prišlo dva tedna po tem, ko je ruska vojska nepričakovano vdrla v rusko regijo Kursk.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

V ruskem bombnem napadu na mesto Kostjantinivka na vzhodu Ukrajine je danes umrlo pet ljudi, je sporočilo ukrajinsko tožilstvo. Kijev je medtem po lastnih navedbh izvedel napad na rusko skladišče streliva v regiji Voronež v Rusiji. "Zaradi tega sovražnega napada je pet prebivalcev, trije moški in dve ženski, utrpelo smrtne poškodbe," je glede napada na vzhodu države v izjavi zapisal tožilec.

Ukrajina je medtem sporočila, da je izvedla napad na rusko skladišče streliva v regiji Voronež na jugu Rusije. "Ukrajinski vojski so izvedli uspešen napad na skladišče, ki se nahaja v bližini Ostrogozka v Voroneški regiji v Rusiji," je sporočila ukrajinska vojaška obveščevalna agencija.

Reuters

Rusija in Ukrajina sta danes sporočili, da sta si izmenjali po 115 vojnih ujetnikov. Obe državi sta se zahvalili Združenim arabskim emiratom, ki so sporočili, da so posredovali pri dogovoru o izmenjavi zapornikov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je ob izmenjavi dejal, da se je "danes domov vrnilo še 115 naših branilcev domovine", rusko obrambno ministrstvo pa je sporočilo, da se je "z ozemlja, ki ga nadzoruje režim v Kijevu, vrnilo 115 ruskih vojakov, ki so bili zajeti v regiji Kursk".

Zunanje ministrstvo Združenih arabskih emiratov je v izjavi za javnost zatrdilo, da so "uspešno posredovali pri novi izmenjavi ujetnikov med Rusko federacijo in Republiko Ukrajino, ki je prinesla izpustitev 230 ujetnikov". Do izmenjave ujetnikov je prišlo dva tedna po tem, ko je ukrajinska vojska nepričakovano vdrla v rusko regijo Kursk.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta