V izraelskem napadu na Gazo več mrtvih in ranjenih v cerkvi

STA, A.L.
20.10.2023 07:52

Izraelske sile so v raketnem napadu minulo noč poškodovale grško pravoslavno cerkev v Gazi, pri čemer je bilo po navedbah tamkajšnjih oblastih ubitih in ranjenih več ljudi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
EPA

Izraelska vojska je ponoči obstreljevala tudi cilje šiitske oborožene skupine Hezbolah v Libanonu, poročajo tuje tiskovne agencije.

Po navedbah palestinskega notranjega ministrstva v Gazi je bilo v napadu na kompleks grške pravoslavne cerkve svetega Porfirija ubitih in ranjenih več razseljenih oseb, ki so tam našle zatočišče. Očividci so povedali, da je bilo v napadu poškodovano pročelje cerkve, sosednja stavba pa se je porušila.

V izraelski vojski so za francosko tiskovno agencijo AFP pojasnili, da so njihova vojaška letala napadla poveljniški in nadzorni center, od koder skrajneži izstreljujejo rakete proti Izraelu, pri tem pa je bil poškodovan tudi zid bližnje cerkve. Povedali so tudi, da so seznanjeni s poročili o žrtvah ter da o dogodku poteka preiskava.

Patriarhat grške pravoslavne cerkve v Jeruzalemu je napad ostro obsodil. "Napadanje cerkva in njihovih ustanov ter zatočišč, ki jih zagotavljajo za zaščito nedolžnih državljanov, zlasti otrok in žensk, ki so zaradi izraelskih letalskih napadov na stanovanjska območja v zadnjih 13 dneh izgubili svoje domove, je vojni zločin, ki ga ni mogoče prezreti," so zapisali v sporočilu za javnost.

Izraelska vojska je minulo noč nadaljevala tudi topniške in raketne napade na položaje proiranskega Hezbolaha in domnevne teroriste v Libanonu. Kot so sporočili po poročanju nemške tiskovne agencije dpa, je šlo za odgovor sredino streljanje šiitske organizacije. Po podatkih misije ZN v Libanonu je bil pred tem v obstreljevanju na libanonsko-izraelski meji v Libanonu ubit en človek.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta