V enem od klubov v Zrćah še naprej divje zabave, gostje tesno drug ob drugem

A.L.
08.07.2020 18:23

Na Hrvaškem so od torka popoldne potrdili še 53 okužb z novim koronavirusom, ena oseba pa je umrla.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija je simbolična.
Rene Gomolj

Hrvaške Zrće, kraj vsakoletnih razvpitih zabav, ki privabljajo mlade z vseh koncev Evrope, so tokrat tarča očitkov. Kljub temu, da število okuženih s koronavirusom na Hrvaškem narašča, organizatorji sprva niso nameravali odpovedati zabav v tamkajšnjih klubih. S štaba civilne zaščite hrvaškega mesta Novalja na Pagu so kasneje sicer sporočil, da letošnje poletje ne bodo izdajali soglasij klubom in koncesionarjem na plaži v Zrćah za izvedbo zabav in koncertov, kjer se lahko zbere večje število obiskovalcev. 

Na zabavi nobene razdalje med udeleženci

Zdaj hrvaški Index poroča o tamkajšnjem klubu Noa, ki še naprej organizira večje dogodke. V preteklih dneh sta tam nastopila nemška raperja Maxwell 187 in Joshi Mizu, kar je v Zrće privabilo številne nemške turiste. S fotografij, ki prihajajo od tam, pa je razvidno, da se varnostnih ukrepov nihče ne drži. Mladi na zabavi stojijo tesno drug ob drugem, maske ne nosi nihče, kakršnakoli priporočila, ki jih je v trenutnem času priporočljivo upoptevati, so tam pozabljena.
V prihodnjih dneh organizirajo sicer dogodek, ki naj bi predstavljal, kako se zabavati na varen in odgovoren način, poimenovali pa so jo "Keep the distance" oziroma 'Ohrani razdaljo'.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta