Ursula von der Leyen želi Putina postaviti pred Mednarodno kazensko sodišče

STA
16.09.2022 10:31
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

"Putin mora izgubiti to vojno in se soočiti s svojimi dejanji," je dejala.

Ni dvoma, da so bili v Ukrajini storjeni vojni zločini, je v intervjuju še dejala predsednica Evropske komisije, ki se je sicer v četrtek mudila na obisku v Kijevu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Zato tudi podpiramo zbiranje dokazov za morebitni postopek pred ICC. To je osnova našega mednarodnega pravnega sistema, da se zločin kaznuje, in na koncu je za vojne zločine v Ukrajini odgovoren Putin," je dodala.

Epa

Na vprašanje, ali misli, da bo Putin nekoč dejansko priveden pred sodišče, je odgovorila: "Verjamem, da je to mogoče."

Von der Leynova je med obiskom Kijeva, kjer je opravila pogovore z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim in premierjem Denisom Šmihalom o tesnejšem povezovanju z Evropsko unijo, obljubila, da bo Evropa Ukrajino podpirala "tako dolgo, kot bo to potrebno".

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?