Ukrajinska stran: "Minus še en most. Z natančnimi napadi sovražniku še naprej odvzemamo logistične zmogljivosti"

STA, Va
18.08.2024 14:28

Ukrajina naj bi nadzorovala že več kot 80 mest in 1500 kvadratnih kilometrov ozemlja v ruski obmejni regiji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ukrajina je že v petek uničila most na reki Sejm.
Reuters

Ukrajinske sile so zadele še en most v ruski obmejni regiji Kursk, so v nedeljo sporočili iz ukrajinskih letalskih sil. Ob tem so objavili posnetek uničenja mostu na reki Sejm v bližini vasi Zvanoje okoli 15 kilometrov severno od ukrajinske meje.

"Minus še en most. Letalstvo zračnih sil z natančnimi zračnimi napadi še naprej odvzema sovražniku logistične zmogljivosti," je na družbenem omrežju Telegram sporočil poveljnik zračnih sil Mikola Oleščuk. Objavil je še zračni posnetek eksplozije, ki je uničila most.

Ni jasno, kdaj so izvedli napad. Ruski vojaški blogerji so objavljali fotografije uničenja očitno istega mostu, dogodek pa naj bi se bil zgodil v soboto.

Ukrajina je že v petek uničila most na reki Sejm v bližini kraja Gluškovo. Zaradi uničenja obeh mostov ima Rusija omejene možnosti za prečkanje reke v okrožju Gluškovski, poročajo ruski vojaški blogerji.

 

Ukrajinske sile so na rusko ozemlje nepričakovano vdrle minuli teden, zaradi česar je bila Moskva prisiljena poslati okrepitve v tri obmejne regije Kursk, Belgorod in Brjansk. Uvedla je tudi protiteroristične ukrepe in odredila več evakuacij iz omenjenih regij. Skupno naj bi z ogroženih območij premestili že okoli 200.000 ljudi.

Po zadnjih navedbah Kijeva nadzoruje Ukrajina več kot 80 mest in 1500 kvadratnih kilometrov ozemlja v regiji Kursk. Navedb ni mogoče neodvisno potrditi.

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta