Thompson: Seveda bom v Splitu pel Čavoglave. Ne vem, kdo ima pravico politizirati moje nastope

01.08.2019 18:07
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Marko Perković Thompson
Vedran Karuza

"Ne vem, ali bo predsednica republike prišla na koncert. Ne sodelujem v njeni predvolilni kampanji niti ne v kampanji kakšnega drugega kandidata," je kontroverzni hrvaški pevec Marko Perković Thompson rekel na današnji tiskovni konferenci pred koncertom v Splitu 4. avgusta, na predvečer hrvaškega državnega praznika, obletnice operacije Nevihta v vojni v devetdesetih na Hrvaškem.   
Ikona desničarjev, ki si, na primer, že nekaj časa neuspešno prizadeva imeti koncert v Sloveniji, predsednica Hrvaške Kolinda Grabar Kitarović pa je njegova deklarirana pristašica, je povedal, da se ne ukvarja s politiko niti s politično sceno in "strankarjenjem". "Skozi pesmi govorim o družini, ljubezni do domovine, družine, prijateljev ... Ne vem, kdo ima pravico politizirati moje nastope." Ali bo pel tudi sporno Čavoglave, ki se začne z ustaškim pozdravom ''Za dom spremni'', pa: "Seveda bom pel to pesem. Je iz vojne za domovino, ko smo delali hrvaško državo, pesem o mojih prijateljih soborcih. V ničemer ni sporna. Policija niti ne piše več prijav." 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta