(SVET) Kitajska: Pandemija koronavirusa bi se lahko končala junija. Španija na drugem mestu v Evropi za Italijo

A.L., STA
12.03.2020 11:40

Novi koronavirus je v Avstriji terjal prvo smrtno žrtev. Na Dunaju je za posledicami bolezni covid-19 umrl 69-letni moški, ki je imel že prej zdravstvene težave, so danes sporočili iz kriznega štaba na Dunaju. Pri naših severnih sosedih so sicer doslej potrdili 308 okužb z novim koronavirusom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Genova
Epa

Vrhunec epidemije novega koronavirusa na Kitajskem je mimo, pandemija v svetu pa bi lahko trajala še do junija, je danes ocenil vodja kitajske strokovne skupine za boj proti koronavirusu Zhong Nanshan. Opozoril je sicer, da je to odvisno predvsem od tega, kako odločne bodo države v ukrepih za preprečevanje širjenja virusa.
"Glede na to, da se nekatere države ne posvečajo dovolj problemu širjenja virusa in epidemiološki situaciji, ni primerno napovedovati, kdaj bi se pandemija lahko končala. Glede na normalne okoliščine novi koronavirus ne bi smel biti zelo aktiven med visokimi poletnimi temperaturami. Vendar pa bo to odvisno od tega, koliko pozornosti bo temu posvetila vsaka država," je dejal Zhong.

EPA
Utrinek iz Indije
Epa

Novi koronavirus je v Avstriji terjal prvo smrtno žrtev

Avstrijsko ministrstvo za zdravje je danes sporočilo, da je število potrjenih okužb naraslo na 308, še v sredo jih je bilo 245. Največ okuženih je na Tirolskem (81), ki meji z Italijo. Na avstrijskem Koroškem in Štajerskem, ki mejita na Slovenijo, imajo tri oziroma 27 primerov. Štiri osebe so do sedaj že ozdravele, poroča avstrijska radiotelevizija ORF na svojem portalu.
Kancler Sebastian Kurz je v zgornjem domu parlamenta danes ocenil, da bo verjetno število okuženih v nekaj dneh naraslo na 1000, teden dni kasneje pa morda celo na 10.000, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.
"Ni mogoče ustaviti virusa, lahko pa dosežemo upočasnitev (njegovega širjenja), da se ne zapolni takoj vseh kapacitet v državi," je dejal kancler.

Barcelona
Reuters
Večer

ECB ukrepa zaradi novega koronavirusa

Svet Evropske centralne banke (ECB) je danes sprejel niz ukrepov za blaženje posledic širjenja novega koronavirusa na gospodarstvo evrskega območja. Med drugim je obseg neto odkupovanja vrednostnih papirjev do konca leta povečal za 120 milijard evrov mesečno, pri čemer bo močan poudarek tudi na odkupovanju obveznic zasebnih akterjev.

Mehika
Reuters

Na Kitajskem znova manj novih okužb s koronavirusom, v Seulu opozarjajo na novo žarišče

Na Kitajskem so medtem danes znova potrdili manj okužb z novim koronavirusom. V zadnjih 24 urah so potrdili 15 novih okužb, kar je najmanj od začetka vodenja evidenc v januarju. 11 ljudi je umrlo. V Južni Koreji so medtem potrdili 114 novih okužb, oblasti pa svarijo, da bi se lahko zaradi več novih okužb v Seulu bolezen hitro razširila po prestolnici.

Genova
Epa
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta