(SVET) Italijani za praznike od doma enkrat na dan. Zadnji vikend pred "lockdownom" so nakupovali in potovali

STA, VČ
20.12.2020 15:08
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rim, nedelja, 20. decembra 2020.
EPA

V Avstriji najmanj novih okužb vse od oktobra

V Avstriji je v zadnjem dnevu po podatkih kriznega štaba za posledicami covida-19 umrlo 142 ljudi. V zadnjih 24 urah so potrdili še 1645 novih okužb z novim koronavirusom, kar je najmanj od druge polovice oktobra. Postopoma upada tudi število hospitaliziranih zaradi covida-19.

V bolniški oskrbi je trenutno 2887 covidnih bolnikov, kar je 63 manj kot dan prej. Na intenzivni negi je 475 bolnikov, poroča portal časnika Kronen Zeitung.

V državi imajo 30.290 aktivnih okužb, kar je okoli tisoč manj kot dan prej. Do sedaj so potrdili 338.854 okužb, umrlo pa je 5351 ljudi.

Avstrija je doslej opravila več kot 3,59 milijona testiranj na novi koronavirus, od tega 24.990 v zadnjih 24 urah, ko jih je bilo pozitivnih 6,6 odstotka.

Italija v ponedeljek v strožji režim

Italijani so zadnji konec tedna pred dvotedenskim zaprtjem države zaradi koronavirusa izkoristili še za zadnje nakupe. Središča mest so bila polna nakupovalcev, več milijonov ljudi pa je še izkoristilo možnost potovanja v druge dežele.

Italijani bodo morali med 21. decembrom in 6. januarjem upoštevati stroge ukrepe za zajezitev epidemije. Od ponedeljka ne bo več dovoljeno potovanje med regijami, od četrtka do 6. januarja pa bo celotna država označena za rdeče območje. Izjeme z blažjimi ukrepi bodo veljale le štiri dni.

V skladu z ukrepi bodo od četrtka verski obredi dovoljeni do 22. ure. Trgovine z živili, frizerski saloni, lekarne, trafike, pralnice in knjigarne bodo ostali odprti. Ljudje bodo lahko zapustili svoje domove enkrat dnevno. Kljub omejitvam bodo lahko gospodinjstva tudi v tem času sprejela do dva gosta na dan.

Ukrepe bodo nekoliko omilili 28., 29. in 30. decembra in 4. januarja. Te dni bodo trgovine lahko odprte do 21. ure, ljudje pa se bodo lahko gibali prosto v svojih občinah oz. do 30 kilometrov od kraja bivanja.

Na Hrvaškem umrlo 76 bolnikov

Na Hrvaškem so v zadnjem dnevu potrdili 1975 novih okužb s koronavirusom, za covidom-19 pa je umrlo 76 ljudi, je sporočil hrvaški štab civilne zaščite.

Na Hrvaškem je danes več kot 18.600 aktivnih primerov okužbe, v bolnišnicah je 2976 covidnih bolnikov, med njimi 290 na ventilatorjih. Od 25. februarja, ko so zabeležili prvi primer okužbe, so na Hrvaškem potrdili skoraj 195.000 okužb z novim koronavirusom, umrlo je 3177 covidnih bolnikov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta