Ruska stran ponovila pogoj za končanje vojne: Kijev mora upoštevati ...

Va
14.03.2023 11:57
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

"Kijev mora upoštevati novo realnost," je v Moskvi izjavil Dmitrij Peskov, tiskovni predstavnik ruskega predsednika Vladimirja Putina, ko je govoril o ruskem pogoju za končanje vojne v Ukrajini in navrgel, da je to Kijevu dobro znano. 

 "Nova realnost" v besednjaku uradne Moskve pomeni, da bi Kijev priznal enostransko priključitev štirih ukrajinskih regij, ki so v agresiji na Ukrajino, trajajoči že več kot leto dni, postale Putinov plen, Rusiji. Torej Donecka, Luganska, Hersona in Zaporožja. 

Ruski pogoj je za Ukrajino seveda popolnoma nesprejemljiv. Ukrajinsko stališče je, da zgolj izključni umik Rusije iz Ukrajine lahko prekine vojno.

Medtem se vse več analitikov ukvarja z oceno, kako dolgo bi lahko vojna v Ukrajini trajala. Prognoze niso dobre, praktično nihče ne vidi možnosti, da se ta konflikt kmalu zaključi.   

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

povezani prispevki

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?