Preobrat: Lauda na Dunaju ne bo zaprla baze, večina zaposlenih zadnji trenutek za znižanje plač

Gr.G.
09.06.2020 20:34

"Lauda bo z Dunaja letela z manjšimi stroški letal, letališča in bolj efektivno," so sporočili.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Letalski prevoznik Lauda, čigar lastnik je Ryanair, ne namerava zapreti baze na dunajskem letališču. Po poročanju portala FlightGlobal zaprtje baze ne bo potrebno, saj je večina pilotov in kabinskega osebja podprlo novo kolektivno pogodbo o delu. Lauda poroča, da je 90 odstotkov pilotov in 66 odstotkov kabinskega osebja pristalo na znižanje plač.
Laudamotion bo pričel leteti 1. julija s tremi Airbusi A320s, ki bodo stacionirani na omenjenem letališču. Do meseca avgusta načrtujejo aktivirati deset letal. V avstrijski prestolnici je Lauda sprva v letošnji poletni sezoni načrtovala stacionirati 16 potniških letal tega tipa, a je prevozniku načrte prekrižala koronakriza. 
"Lauda bo z Dunaja letela z manjšimi stroški letal, letališča in bolj efektivno," so sporočili. 29. maja so sicer oznanili načrte za ukinitev baze, saj se z osebjem niso mogli dogovoriti o znižanju plač. To so nameravali seliti na drugo letališče. Po prvotnem načrtu bi ukinitev laude na Dunaju pomenila okrepitev Ryanaira. Avstrijski letalski prevoznik je sicer potrdil, da tudi po sprejetju ukrepov bo prišlo do nekaj odpuščanj, vendar bo teh bistveno manj, zahvaljujoč pripravljenosti sprejetja kompromisov pilotov in kabinskega osebja. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta