Po Avdijivki v Donecku, Rusija ponovno zavzela vas v regiji Herson

STA, M.R.
20.02.2024 20:20

Ruska vojska je zavzela vas Krinki, majhno ukrajinsko mostišče v regiji Herson na bregu reke Dneper, ki je pod ruskim nadzorom, je na srečanju z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom izjavil ruski obrambni minister Sergej Šojgu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ukrajinski vojaki so se umaknili iz vasi Krinki.
EPA

Vladimir Putin je medtem nedavni ukrajinski umik iz mesta Avdijivka označil za kaotičen beg. Ukrajinske sile so v vas Krinki vstopile novembra lani in jo nameravale uporabiti kot odskočno desko za nadaljnje napredovanje v regiji, a pri tem niso bile uspešne.

Ukrajina je bila prav tako neuspešna pri obrambi Avdijivke v regiji Doneck, saj se je v soboto iz mesta umaknila, da bi preprečila obkolitev in obvarovala življenja svojih vojakov. Kmalu za tem pa je Moskva sporočila, da je prevzela popoln nadzor nad mestom.

Padec Avdijivke predstavlja največjo spremembo na več kot 1000 kilometrov dolgi fronti, odkar so ruske sile maja lani zavzele Bahmut. V luči tega je Putin danes umik ukrajinskih sil iz Avdijivke označil za kaotičen beg. "Ukrajina je izdala ukaz za umik svojih oboroženih sil, ko so te bile že na poti," je dodal.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta