Papež Frančišek jokal med molitvijo za Ukrajino

STA, M.R.
08.12.2022 19:38

Papež Frančišek je danes, na praznik Marijinega brezmadežnega spočetja, med molitvijo za Ukrajino jokal.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Papež Frančišek je zajokal med molitvijo
REUTERS

Kot je dejal, je želel pred stebrom brezmadežnega spočetja na Španskem trgu v Rimu Mariji izreči hvaležnost ukrajinskega ljudstva za mir, za katerega že tako dolgo prosi Boga, a tega ne more storiti.

Namesto tega ji mora še naprej prenašati prošnje "otrok, ostarelih, očetov, mater in mladih te izmučene države, ki tako zelo trpi". V odgovoru na vprašanje o njegovem čustvenem izlivu je vojno v Ukrajini označil za "poraz človeštva".

REUTERS

85-letni Frančišek se je tresoč držal stola in s sklonjeno glavo molčal približno pol minute, medtem ko so mu udeleženci dogodka, med katerimi je bil tudi župan Rima Roberto Gualtieri, zaploskali.

Vodja katoliške cerkve je letos po dveletnem premoru zaradi pandemije covida-19 končno spet javno praznoval praznik Marijinega brezmadežnega spočetja. Od začetka vojne v Ukrajini sicer redno moli za Ukrajince in poziva k miru v tej državi.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta