Nekdanji Putinov varnostnik: Ruski predsednik je paranoičen, skriva se v bunkerju, boji se atentata

M.R.
04.04.2023 15:30

Ruski predsednik Vladimir Putin je paranoičen vojni zločinec, je povedal njegov nekadnji častnik za varnost Gleb Karakulov, ki je bil inženir v enoti zvezne varnostne službe (FSO). Ta med drugim skrbi tudi za varnost predsednika.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ruski predsednik Vladimir Putin je danes obiskal tovarno za železniško opremo v Tuli, okoli 200 kilometrov južno od Moskve.
Reuters

35-letni Gleb Karakulov je zaradi vojne v Ukrajini pobegnil iz Rusije prek Istanbula novembra lani, ko je bil na službeni poti v Kazahstanu. Pred tem je 13 let spremljal Vladimirja Putina na več kot 180 potovanjih, sedaj pa ni znano, kje živi, poroča britanski spletni portal The Independent. 

Njegova žena in hčerka sta pobegnili po isti poti, a ločeno. Karakulov trdi, da se je Putin odločil ostati v "svojem bunkerju" in ne potovati, saj da je močno paranoičen zaradi morebitnega poskusa atentata. Ko pa se v redkih primerih odloči potovati, naj bi ga spremljala dva metra in pol visoka škatla, s pomočjo katere naj bi preprečili odtekanje vsebine tajnih pogovorov in prisluškovanje s strani Zahoda. 

Putin ne uporablja mobilnega telefona in tudi ne interneta, kar pomeni, da ima informacije, ki mu jih filtrira tajna služba, in tiste podatke, ki jih ujame na državni televiziji. 

Karakulov je glede dogajanja v Ukrajini druge častnike pozval, naj zberejo dokaze o Putinovih vojnih zločinih, saj da vojna ni razumna. "Koliko je neimenovanih žrtev te vojne, koliko med njimi je otrok? Koliko takih žrtev bo še potrebnih, preden boste nehali to prenašati?" se sprašuje. 

"Putin je postal vojni zločinec"

"Kar se dogaja v Ukrajini, to uničevanje, ta agresorska vojna, terorizem in genocid nad ukrajinskim narodom - drugih besed za to ni -, so vojni zločini. Naš predsednik je postal vojni zločinec," je nadaljeval. Nekdanji uslužbenec FSO, v katero spada tudi predsednikova varnostna služba, je dejal, da mu ni znana domnevna Putinova ljubica, 39-letna gimnastičarka Alina Kabajeva

Je pa potrdil, da ima Putin več kot milijardo evrov vredno palačo v Glendžiku na Črnem morju in zasebno jahto Šeherezado, za katero naj bi zapravil ogromne količine nezakonitih sredstev, kar so že pred tem razkrili neodvisni ruski mediji. 

Govorice o morebitni Putinovi neozdravljivi bolezni je komentiral z besedami, da nima nobene verodostojne informacije o tem, da bi imel Putin raka ali kako drugo neozdravljivo bolezen. Pravi, da se o tem med njegovimi kolegi ne govori. "Če ima kakršne koli zdravstvene težave, je to verjetno zaradi njegove starosti. Verjetno jih ima, predvidevam pa, da ne gre za nič resnega," je zaključil.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta