Najbolj tih rojstni dan kraljice Elizabete II.

Denis Živčec Denis Živčec
21.04.2020 15:35

Dostojanstveno, kot je to vedno počela, se je britanska monarhinja odpovedala vsem oblikam javnega praznovanja, ki se ji trenutno zdi skrajno neprimerno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kraljica s svojo neomajno mirno držo Britance opominja, da so v tej državi težke čase vedno premagovali tiho in dostojanstveno.
Reuters

Spet se bomo srečali," je britanka kraljica Elizabeta II., oblečena v zeleno barvo upanja, dejala v svojem zadnjem izrednem nagovoru javnosti, ko se je po njenem kraljestvu že razplamtela pandemija koronavirusa, in tako na najbolj eleganten, čuten, a ne patetičen način Britance in svet spomnila na čase, ko je bilo še težje. "We'll meet again" je namreč naslov zimzelene pesmi legendarne Vere Lynn, ki je v vihri druge svetovne vojne bodrila narod. S tem je kraljica v visoki starosti oddelala enega svojih najpomembnejših in najbolj kraljevskih nastopov, kot steber sredi kaosa, in spomnila, da poslanstvo monarhije ni zgolj polnjenje tabloidnih naslovnic.

Ženska, ki se ne da kar tako.
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta