Na nudistični plaži v Istri večkrat opazili najbolj strupeno kačo v Evropi

M.R.
11.06.2020 11:18

Na nudistični plaži za turističnim naseljem Girandella pri Rabcu v Istri so v zadnji nekaj dneh večkrat opazili modrasa. Gre za eno izmed vrst kač, ki živijo na tistem območju, poroča istrski časnik Glas Istre.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Modras
Profimedia

Prebivalci so zaradi tega že klicali gasilce iz Labina. Njihov poveljnik Darko Vitasović je za Glas Istre to potrdil in pojasnil, da je poslal nekaj svojih gasilcev v lov na modrasa, a ga za zdaj niso ujeli. 
Modras je sicer najbolj strupena in najbolj nevarna evropska kača iz družine gadov, živi pa na kamnitih in sončnih območjih južne Evrope in Male Azije. V Sloveniji je redek in je bil do zdaj opažen na pogorju Stola in v Breginjskem kotu. Je pa precej bolj prisoten na Hrvaškem, kjer živi na številnih otokih in tudi na celini. Tako je prisoten v Istri pa tudi na Krku, Pagu, Viru, Ugljanu, Pašmanu, Korčuli, Hvaru, Braču in Mljetu ter tudi v nekaterih celinskih krajih. 
Bralec, ki je modrasa fotografiral na omenjeni plaži in fotografijo poslal Glasu Istre, je povedal, da so ljudje v neposredni bližini na isti lokaciji videli belega in črnega gada. Gre za kači, ki nista strupeni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta