Mati dveh otrok umrla po vrnitvi s plaže, v 20 minutah je popila preveč vode in se zgrudila

D.Ži
04.08.2023 09:50

Zakaj se je čutila tako močno žejo, še ni jasno, očitno pa se je s pretiravanjem z vodo pripeljala do hiponatremije.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Komaj 35-letna Ashley Summers iz ameriške zvezne države Indiana je umrla, potem ko je v samo 20 minutah spila približno dva litra vode. Mati dveh otrok je umrla zaradi zastrupitve z vodo, potem ko je preživela sproščujoč dan ob jezeru Freeman kot del družinskega večdnevnega izleta, poroča Daily Mail.

Zadnji dan potovanja je čutila vrtoglavico in glavobol, simptome dehidracije, vendar nobena količina vode ni mogla potešiti občutka žeje. Skoraj na dušek je popila dva litra vode.

Ko se je vrnila domov, se je zgrudila v svoji garaži in ni več prišla k sebi. Ugotovili so, da je prišlo do otekline v njenih možganih. V bolnišnici so zdravniki diagnosticirali zastrupitev z vodo, imenovano tudi hiponatremija, ki nastane zaradi preveč vode v telesu in premalo natrija.

Ko je Devon Miller, Ashleyin brat, slišal za sestrino stanje, ni mogel verjeti. "Za vse nas je bil to velik šok. Nisem mogel verjeti, da se kaj takega lahko zgodi. Zdelo se ji je, da ne more popiti dovolj vode. Ko sta zapustila plažo, je v tistih 20 minutah plovbe s čolnom popila štiri steklenice vode," pripoveduje. 

Potem ko je omedlela, Ashley ni več prišla k zavesti in je na koncu umrla.

Zastrupitev z vodo ali hiponatriemija je stanje, ki se pojavi, ko nekdo v kratkem času popije preveliko količino vode, pri čemer kompleksni organski sistemi telesa, predvsem ledvice, ne morejo uravnavati ravnovesja vode in elektrolitov, kot so natrij, kalij in kloridi, ki zagotavljajo pravilno delovanje celic. Natrij je ključen za vzdrževanje komunikacije med celicami preko električnih impulzov. Pomaga tudi pri absorpciji hranil v prebavnem sistemu in ledvicah, uravnava količino vode in elektrolitov, ki se ponovno absorbirajo v krvni obtok ali izločijo z urinom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta