Letališče v Prištini v prvem četrletju z največ prometa med nekdanjimi jugoslovanskimi aerodromi

Gr.G.
30.04.2021 13:50
Pandemija je zelo spremenila običajni prometni tok na letališčih v nekdanji Jugoslaviji.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Letališče Priština je bilo v prvi četrtini leta 2021 najbolj prometno med aerodromi v nekdanji Jugoslaviji, piše spletni portal ExYu Aviation in dodaja, da se je to zgodilo prvič v zgodovini. Prav tako je postalo prvo letališče v regiji bivše skupne države, ki je zabeležilo konec mesečnega upada števila potnikov, do česar je pripeljala pandemija koronavirusa.

Meseca marca so v primerjavi z enakim obdobjem v letu 2020 zabeležil 23,3-odstotno rast, letališče pa je v obdobju od januarja do marca prepeljalo 330.787 potnikov. Beograjsko letališče, ki je na drugem mestu, je v prvem trimesečju prepeljalo 283.000 potnikov, Skopju na tretjem pa 148.991. Pri ExYu Aviation ob tem pišejo, da sta se prištinsko letališče pa tudi beograjsko odrezali bolje, kot druga večja evropska letališča, med katerimi so Budimpešta, Praga, London Gatwick, Luksemburg, Larnaca in Malta.

Za dobre številke naj bi bile zaslužne tudi parlamentarne volitve februarja letos, saj se je veliko državljanov, ki sicer živijo v tujini, zlasti v Švici, vrnilo v domovino, da bi oddalo svoj glas. Spletni portal ugotavlja, da sta tudi Sarajevo in Tuzla prehiteli Ljubljano, pri čemer Slovenijo izpostavljajo še naprej kot najbolj prizadeti trg na Stari celini.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta