Lenarčič: "Predlagani resor smatram kot priznanje Sloveniji." Odlični izplen za Hrvaško?

DR, STA
10.09.2019 12:21

Janezu Lenarčiču je nova predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen zaupala resor za krizno upravljanje, ki vključuje humanitarno pomoč in civilno zaščito. Področje je pomembno, saj je EU največja donatorica humanitarne pomoči na svetu. Lenarčič bo koordinator odzivanja na krize, je zapisala v pismu, ki opredeljuje njegovo poslanstvo. V sedanji komisiji obstaja resor za humanitarno pomoč in krizno upravljanje, ki ga vodi Ciprčan Hristos Stilianides.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Nov kolegij bo imel osem podpredsednikov. Nizozemec Frans Timmermans bo izvršni podpredsednik za zelene teme, Danka Margrethe Vestager bo izvršna podpredsednica za digitalne teme. Latvijec Valdis Dombrovskis bo izvršni podpredsednik za gospodarske teme. Vsi trije bodo obenem komisarji. Timmermans bo komisar za podnebno ukrepanje, Vestagerjeva bo še naprej komisarka za konkurenco, Dombrovskis pa komisar za finančne storitve.
{twitter}https://twitter.com/MatinaStevis/status/1171367345706721280{/twitter}

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta