Izrael potrdil: Umrla je mlada Nemka, ki so jo ugrabili Hamasovi skrajneži

M.R.
30.10.2023 11:42

23-letna Nemka, ki so jo skrajneži palestinskega gibanja Hamas 7. oktobra ugrabili na glasbenem festivalu ob meji z Gazo, je umrla, so sporočile izraelske oblasti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Fotografija Shani Louk na telefonu njene tete.
Profimedia

Shani Nicole Louk je bila na glasbenem festivalu Nova, ki so ga v jutranjih urah prekinili Hamasovi skrajneži. Ti so vdrli na območje glasbene zabave in začeli streljati vsepovprek. Poleg tega so zajeli tudi več talcev. Med njimi je bila tudi mlada Nemka. 

Izraelske oblasti zdaj niso potrdile, ali so omenjeno Nemko našli na območju Gaze ali na območju Izraela. 

Izraelski predsednik Jicak Hercog pa je v intervjuju za nemški časnik Bild povedal, da so skrajneži mlado Nemko obglavili. "To pomeni, da so ji te barbarske in sadistične živali enostavno odsekale glavo, ko so napadale, mučile in ubijale Izraelce. Njeni družini izrekam sožalje," je med drugim povedal predsednik Izraela. 

Ne enem izmed posnetkov je bilo videti, da naj bi jo Hamasovi skrajneži po območju Gaze prevažali v prtljažniku terenskega vozila. Domnevno naj bi bila še živa, čeprav na posnetku ni bilo videti, da bi se premikala. Njena družina je sprva verjela, da je živa. 

Fotografija Shani Nicole Louk na plakatu v Tel Avivu.
Reuters

"Žalostni smo, ker moramo z vami deliti novico, da je bilo najdeno in identificirano truplo 23-letne nemško-izraelske državljanke Shani Louk," je sporočilo izraelsko zunanje ministrstvo. 

"Shani, ki so jo Hamasovi teroristi ugrabili na glasbenem festivalu in jo mučili ter paradirali po Gazi, je doživela neslutene strahote," je še dodalo ministrstvo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta