Izrael izvedel povračilne napade na Sirijo in Libanon

STA
03.12.2023 10:56

Po navedbah Izraela je vojska v povračilnem napadu zadela lokacijo v Siriji, od koder je bila izstreljena raketa proti Golanski planoti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Izraelska vojska je v odgovor na raketo, ki je danes iz Sirije priletela na zasedeno Golansko planoto, izvedela povračilni napad na Sirijo. Iz Libanona je bila medtem proti severu Izraela izstreljena protitankovska raketa, izraelska vojska pa se je odzvala z napadi na več lokacij v Libanonu.

Raketi iz Sirije in Libanona naj bi zadeli nenaseljena območja in nista terjali žrtev oziroma povzročili večje škode. Po navedbah Izraela je vojska v povračilnem napadu zadela lokacijo v Siriji, od koder je bila izstreljena raketa proti Golanski planoti, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Izrael pogosto obstreljuje sosednjo Sirijo in od leta 1967 okupira sirsko Golansko planoto. To območje si je tudi enostransko priključil, česar pa Združeni narodi ne priznavajo.

Napadi na Sirijo so usmerjeni predvsem na skupine, ki jih podpira Iran in med katere spada tudi libanonsko oboroženo gibanje Hezbolah. Od napada pripadnikov skrajnega palestinskega gibanja Hamas na Izrael 7. oktobra pa so izraelske sile znatno okrepile svoje napade na Sirijo in Libanon.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta