Iz Libanona proti Izraelu poletelo več raket

STA, Va
14.10.2024 19:27

Šiitsko gibanje Hezbolah je sporočilo, da je v odgovor na izraelske napade več raket izstrelilo proti mestu Safed na severu Izraela.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nebo nad krajem Safed v Izraelu.
Profimedia

Iz Libanona je danes proti Izraelu znova poletelo več raket, v osrednjem Izraelu, vključno s Tel Avivom, pa so se oglasile sirene, ki opozarjajo na zračne napade, je sporočila izraelska vojska in dodala, da je zračna obramba prestregla več izstrelkov. 

"Sirene so se oglasile na več območjih v osrednjem Izraelu, ker so bili izstrelki iz Libanona izstreljeni na ozemlje Izraela," je sporočila vojska in pozneje dodala, da je več izstrelkov prestregla. Policija je po lastnih navedbah zavarovala vsa območja, kamor bi izstrelki lahko prileteli.

Šiitsko gibanje Hezbolah je medtem sporočilo, da je v odgovor na "izraelske napade na libanonska mesta, vasi in civiliste" več raket izstrelilo proti mestu Safed na severu Izraela, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Izraelska vojska je pred tem sporočila, da je bilo proti mestu Karmiel na severu države izstreljenih 15 raket. Zračna obramba jih je večino sestrelila, poroča britanski BBC.

Do novih napadov na Izrael prihaja le dan potem, ko so bili v napadu šiitskega gibanja Hezbolah z brezpilotnimi letali na vojaško oporišče na severu Izraela ubiti štirje izraelski vojaki, več kot 60 ljudi pa je bilo ranjenih.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu je danes obiskal napadeno oporišče in obljubil, da bo Izrael brez milosti še naprej napadal cilje Hezbolaha v vseh delih Libanona, tudi v Bejrutu.

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta