Gorivo na Hrvaškem: Največji padec cen po letu 2015

GR.G.
11.06.2019 12:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bencinski servis na Hrvaškem, arhivska fotografija.
Gregor Grosman

Cene goriva na Hrvaškem so danes drastično padle, poroča Index.hr, in so sedaj na nekaterih bencinskih servisih nižje kot pri nas. Pocenitev litra neosvinčenega 95-oktanskega bencina je po informacijah spletnega portala cijenegoriva.info v povprečju padla za 35 lip na liter (preračunano okoli 4,7 centa), najceneje je mogoče dotočiti gorivo pri PCZ (Plinski centar Zagreb), kjer liter bencina stane preračunano 1,306 evra (9,69 HRK). 

Po podatkih hrvaškega ministrstva za gospodarstvo je povprečna cena bencina danes 9,99 HRK (1,347 EUR), pri nas pa je treba za liter neosvinčenega 95-oktanskega bencina odšteti 1,333 EUR (vir: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo). 

Dizelsko gorivo na Hrvaškem stane v povprečju 9,51 HRK za liter (1,282 EUR), pri nas pa je treba za liter dizla odšteti 1,271 evra. 

Preden se odpravite na pot na Hrvaško, se pozanimajte o cenah goriva, ali se vam ga morda splača dotočiti pri južnih sosedih ali rezervoar napolniti še tostran meje. Bodite pozorni tudi na to, da so, kakor pri nas, cene naftnih derivatov na bencinskih servisih, ki se nahajajo na avtocestnih počivališčih, višje. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta