(FOTO) Papež Frančišek zavrnil govorice, da razmišlja o odstopu: Nikoli mi ni prišlo na misel ...

Va
06.07.2022 10:35

Čimprej bi rad obiskal Kijev in tudi Moskvo, od koder so mu pred meseci odgovorili, češ da ni pravi čas za to. Komentiral je tudi svoje trenutne zdravstvene težave.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Papež Frančišek je v intervjuju za agencijo Reuters zavrnil govorice, da namerava odstopiti: "To mi ni nikoli prišlo na misel. Za zdaj res ne." Papež upošteva možnost odstopa, če bi mu zdravje onemogočilo nadaljevanje službe, na vprašanje, kdaj se bo to zgodilo, pa je odgovoril: "Ne vemo. Bog bo povedal."

Prav tako je zanikal, da bi bil zbolel za rakom. Operacija na debelem črevesu lansko leto je bila zelo uspešna, je zatrdil in pripomnil, da mu o domnevnem raku, kar da so širile "dvorne govorice", niso povedali nič.

Papež Frančišek z Reutersovim dopisnikom Philipom Pullellom.
Reuters

Papež, ki je imel zadnje tedne težave s kolenom in je zato preložil potovanje v Afriko, želi čimprej odpotovati v Rusijo in Ukrajino. Moskva da je pred meseci na to temo odgovorila, da ni pravi čas. Frančišek razmišlja, da bi se zdaj vendarle lahko kaj spremenilo: "Rad bi šel v Ukrajino, najprej pa sem želel v Moskvo. O tem smo si izmenjali sporočila, saj sem mislil, da če bi mi ruski predsednik dal majhno priložnost, da bi služil miru ... In zdaj je možnost, da bom po vrnitvi iz Kanade lahko odšel v Ukrajino. Prva stvar pa je odpraviti se v Rusijo in poskušati pomagati na nek način, vendar bi rad obiskal obe prestolnici."

Reuters

Pri hoji si 85-letni Frančišek trenutno pomaga s palico, saj je utrpel "lažji zlom", ko je naredil napačen korak, medtem ko je bila kolenska vez vneta. "V redu sem, počasi se mi izboljšuje," je pojasnil dopisniku Reutersa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta