(FOTO in VIDEO) Streljanje na paradi zmagovalcev super bowla

Va, STA
14.02.2024 22:02

Sprva ni bilo jasno, ali "več zadetih", kakor je sporočila policija, pomeni ranjene ali tudi smrtne žrtve.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
David Rainey

Med sredino parado zmagovalcev ameriškega super bowla v Kansas Cityju so odjeknili streli. Kot je na omrežju X sporočila policija, je bilo zadetih več ljudi.

Policija je sporočila, da je do streljanja prišlo ob robu glavnega zbirališča navijačev oziroma zahodno od železniške postaje Union.
USA TODAY

Najprej ni bilo jasno, ali gre za ranjene ali tudi smrtne žrtve, po poznejših podatkih gasilcev naj bi bilo ranjenih do 10 ljudi, nato pa so ameriški mediji sporočili, da je ena oseba poškodbam podlegla, najmanj 14 je poškodovanih, nekateri so v kritičnem stanju. V povezavi s streljanjem naj bi bili prijeli dve oboroženi osebi.

Kirby Lee
David Rainey

Le nekaj trenutkov po tistem, ko so igralci zmagovite ekipe ameriškega nogometa, Kansas City Chiefs, nagovorili zbrano množico, so v bližini postaje Union Station, kjer so nagovori potekali, zaslišali strele.

"Vsi v bližini morajo nemudoma zapustiti območje, da bodo olajšali pomoč žrtvam streljanja," je policija objavila na omrežju X. 

Na proslavi so organizatorji pričakovali kar okoli milijon ljudi, za varnost naj bi skrbelo 600 policistov. 

Kirby Lee
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta