(FOTO in VIDEO) Izraelska vojska objavila posnetke Hamasovih predorov pod bolnišnico, našli truplo zajete vojakinje

M. R.
17.11.2023 10:23

Izraelske vojaške sile (IDF) so na družbenih omrežjih objavile fotografije in posnetke, ki naj bi prikazovali Hamasove podzemne predore pod največjimi bolnišnicami v Gazi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Hamasov predor ob bolnišnici Al Šifa v Gazi.
IDF/X

"Znotraj bolnišničnega kompleksa Al Šifa je bil odkrit Hamasov teroristični predor," je zapisala izraelska vojska ob videoposnetku, ki po njenih trditvah prikazuje vhod v podzemni prehod na območju bolnišnice. Objavili so tudi fotografijo najdenega orožja, poleg tega pa trdijo, da je bilo tam tudi vozilo, ki naj bi ga skrajneži uporabili v napadu na Izrael 7. oktobra. 

IDF tudi trdi, da so posnetki iz bolnišnic Al Kuds in Rantisi. Izraelski obrambni minister Joav Galant je dejal, da bo kopenska operacija na območju Gaze na koncu vključevala tako sever kot jug. "Začela se je druga faza," je dejal Galant in dodal, da so izraelske sile "očistile" celoten zahodni del mesta Gaza, ki ga obravnavajo kot Hamasovo oporišče.

Načelnik štaba izraelske vojske Herzi Halevi pa je dejal, da so že blizu uničenja Hamasovega vojaškega sistema v severnem delu območja. "To bomo dokončali," je dejal. 

Vojaška oprema in orožje, ki naj bi ga izraelski vojaki našli v bolnišnici Al Šifa na območju Gaze.
Reuters

Našli truplo ugrabljene mlade vojakinje

Izraelska vojska je danes zjutraj sporočila, da so v bližini bolnišnice Al Šifa našli truplo 19-letne vojakinje, ki so jo Hamasovi skrajneži pred več kot enim mesecem zajeli kot talko. 

Gre za mlado vojakinjo Jehudit Vajs, ki so jo izvlekli iz objekta v bližini omenjene bolnišnice na območju Gaze. Truplo so že prepeljali na izraelsko ozemlje. V zgradbi so našli tudi vojaško opremo, vključno s puškami, je zapisala izraelska vojska v svojem sporočilu. 

Truplo 7. oktobra iz kibuca Beri ugrabljene vojakinje so v sodelovanju z inštitutom za forenzično medicino identificirali predstavniki vojaških zdravstvenih oblasti in tudi rabini. O ugotovitvah so obvestili družino pokojne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta