(FOTO in VIDEO) Dolge vrste za cepljenje v Beogradu: Na sejmišče množično tudi tuji državljani

Gr.G.
27.03.2021 19:21
Beograjsko sejmišče so preuredili v cepilni center.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Pred dvorano 3 beograjskega sejmišča se je danes trlo ljudi, ki so mirno čakali na cepljenje. Množično so izpolnjevali prijavnice, dogajanje pa je budno spremljala policija, poroča Nova.rs. Sejmišče pa so obiskali tudi tujci, lokalni mediji poročajo o državljanih Severne Makedonije, Bosne in Hercegovine in Črne gore. 

Prijavljeni so bili na vrsti hitreje, neprijavljeni so morali počakati, poročajo srbski mediji. Nova.rs se je pogovarjala s Spomenko Nikolić, ki je v Beograd prišla iz Sarajeva. "Sin in snaha sta bila pred nekaj dnevi. Cepljena sta bila s cepivom AstraZenece. Pojasnila sta mi proceduro in tako sem se tudi jaz odločila, da se cepim. Sarajevo ni daleč. Človek se mora zaščititi, če se lahko," je povedala.

EPA

Vesna iz Podgorice je za spletni portal povedala, da so v Črni gori s cepljenjem šele začeli, ter da gotovo ne bi prišla kmalu na vrsto. V Srbiji se je pred nekaj dnevi prijavila in dobila termin. Nekatera podjetja so organizirala kolektivno cepljenje za svoje zaposlene, ki so se v Beograd pripeljali s kombiji. 

Reuters

Tudi iz Češke so ljudje odpotovali v Beograd, posebej zaradi cepljenja. Skupina Makedoncev je dom zapustila takoj, ko je lahko. Ob petih zjutraj, ko je prenehala veljati policijska ura. Ker ne verjamejo, da bi v svoji državi kmalu prišli na vrsto za cepljenje, so izkoristili možnost, ki jo ponuja Srbija, piše Nova.rs.

EPA

Prostovoljci so ljudem pomagali izpolniti potrebne obrazce, nekateri pa so se prijavili prek spleta. Na sejmišču so uredili tudi knjigo vtisov, v kateri so same pohvale iz vseh strani, zaključi srbski spletni portal.

Reuters

V zadnjih dneh se je tako v Srbiji proti covidu-19 cepilo predvsem veliko državljanov Bosne in Hercegovine. Tem se na cepljenje ni več potrebno prijaviti, za prehod meje pa zadošča potni list BiH, prav tako ni potreben negativen test na okužbo z novim koronavirusom, poroča spletni portal klix.ba. 

EPA
EPA

V Srbiji so cepili že več kot 1,35 milijona državljanov, od tega z dvema odmerkoma 913.000, interes prebivalcev pa se je zmanjšal. Cepljenje tujih državljanov brez prijave, samo na gospodarskem razstavišču v Beogradu, bo potekalo do ponedeljka, 29. marca. Srbska tiskovna agencija Tanjug pa je poročala, da bodo ta konec tedna cepili podjetnike iz BiH, Črne gore, Severne Makedonije, Kosova in Albanije in da imajo za to na voljo 10.000 odmerkov cepiva. 

EPA
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta