(FOTO in VIDEO) BiH sinoči stresel močan potres

A.L., STA
31.12.2023 07:33

Območje Zenice v Bosni in Hercegovini je v soboto zvečer stresel potres z močjo 4,8, v katerem so bile po podatkih lokalnih oblasti poškodovane štiri osebe, dve ostajata v bolnišnici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Poškodovanih je bilo več hiš. Tresenje tal so čutili še v Srbiji in na Hrvaškem, pa tudi prebivalci v jugovzhodni Sloveniji.

Z nekaj hiš na prizadetem območju se je po besedah vodje tamkajšnjega kantona Nezirja Pivića odkrušil omet, na eno od cest pa se je vsul plaz. Na terenu naj bi bile pristojne službe, ki spremljajo stanje, poročajo lokalni mediji in tuje tiskovne agencije.

Nekaj minut po potresu, ki je območje stresel ob 21.43, je v naselju Nemila pa tudi v nekaterih delih Zenice zmanjkalo elektrike. Glede na prve informacije je bilo središče potresa 10 kilometrov severozahodno od Zenice, na globini osem kilometrov.

Tresenje tal so čutili tudi v Sarajevu, Tuzli in drugih mestih v BiH. Prav tako so potres občutili v Srbiji in Hrvaškem, glede na podatke urada za seizmologijo Agencije RS za okolje pa tudi posamezni prebivalci v jugovzhodni Sloveniji.

Po podatkih pristojnih oblasti BiH je imel potres moč 4,8, po podatkih Evropsko-Sredozemskega seizmološkega centra (CSEM) pa 4,7.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta