(FOTO) Dva otroka sta umrla, ko je 51-letni voznik avtobusa očitno namerno zapeljal v vrtec

STA, Va
08.02.2023 10:21
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Nič ni hujšega, kot da se bojiš za svojega otroka. Mislim na otroke, starše in zaposlene. Kot oče sem pretresen," je izjavil premier Quebeca Francois Legault.
Reuters

V sredinem trčenju avtobusa v vrtec v Lavalu v bližini Montreala v kanadski provinci Quebec sta umrla dva otroka. Voznika so aretirali zaradi suma, da je avtobus zapeljal v vrtec namerno, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

En otrok je umrl na kraju dogodka, drugi pa v reševalnem vozilu, so sporočile kanadske oblasti. Več otrok je bilo ujetih pod vozilom, ko je okoli 13.30 po srednjeevropskem času trčilo v stavbo v predmestju drugega največjega kanadskega mesta Laval.

Reuters

"Menimo, da gre za namerno dejanje, vendar ne poznamo motiva," je povedal načelnik lokalne policije Pierre Brochet in dodal, da 51-letnega moškega zaslišujejo ter da v preteklosti ni bil kaznovan.

Šest drugih otrok, ki so jih prepeljali v bolnišnico, je zunaj smrtne nevarnosti, je povedala tiskovna predstavnica policije Erika Landry. Dejala je, da so voznika aretirali zaradi uboja in nevarne vožnje, vendar ga še niso obtožili.

Reuters

Priče dogodka so povedale, da je bil voznik avtobusa le na pol oblečen, in potrdile, da je bil napad na vrtec po njihovem videnju namerno dejanje.

"Grozljiva tragedija danes zjutraj v Lavalu. Nič ni hujšega, kot da se bojiš za svojega otroka. Mislim na otroke, starše in zaposlene. Kot oče sem pretresen," je izjavil premier Quebeca Francois Legault, sožalje pa je izrazil tudi kanadski premier Justin Trudeau.

Želite dostop do Večerovih digitalnih vsebin?
Izberite digitalni paket po vaših željah in si zagotovite dostop do spletnih vsebin na vecer.com že za 1,49 €
Želim dostop

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta

Spletni portali družbe Večer mediji d.o.o. (vecer.com in podstrani) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh?