Fantek brez spremstva želel priti z letalom k babici, a se je odpeljal nekam povsem drugam

M.R.
26.12.2023 17:16

Šestletni deček Casper je sam potoval z letalom iz Philadelphie v Fort Meyers na Floridi, a se je vkrcal na napačno letalo. Deček je bil na poti na obisk k svoji babici, a je namesto v Fort Meyers prispel v Orlando.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Deček je potoval z letalsko družbo Spirit Airlines
Profimedia

Incident se je zgodil pretekli četrtek, paniko pa je zagnala babica Maria Ramos, ki je zaman čakala dečka na letališču. Casper je prispel v 260 kilometrov oddaljenem Orlandu. "Tekla sem do stevardese na letalu in jo vprašala, kje je moj vnuk. So vam ga predali v Philadelphii?" je spraševala. Stevardesa ji je odgovorila, da na letu ni bilo otrok. 

K sreči pa je Casper kmalu po pristanku v Orlandu poklical babico, ki se je nato tja odpeljala. "Želim si, da mi pojasnijo, kako je moj vnuk končal v Orlandu? Kako se je to zgodilo? So ga izkrcali z letala? Je šel sam na napačno letalo?" se sprašuje Maria Ramos.

Letalska družba Spirit Airlines se je opravičila in sporočila, da je sprožila interno preiskavo incidenta. Podobni dogodki sicer niso pogosti, so se pa posamezni primeri že zgodilo. Leta 2009 sta bili dve dekleti brez spremstva na napačnem letalu. Letalska družba je kot razlog navedla šum v komunikaciji pri svojem osebju. 

Leta 2019 pa je deček brez spremstva namesto na Švedsko pripotoval v Nemčijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta