Facebook nezadržno raste v vseh pogledih: Podjetje objavilo prihodke, dobiček, število uporabnikov družbenega omrežja

Gr.G.
28.01.2021 08:12
Mark Zuckerberg je povedal, da Facebook vse bolj vidi družbo Apple kot njihovega največjega konkurenta.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Družba Facebook je objavila podatke o poslovanju v zadnjem četrletju leta 2020. Ustanovitelj družbenega omrežja Mark Zuckerberg je v poročilu izpostavil, da v podjetju razmišljajo o korakih za morebitno zmanjšanje političnih vsebin, ki jih uporabniki vidijo na svoji časovnici. "Med najbolj pogosto povratno informacijo, ki jo trenutno slišimo od naše skupnosti je, da si ljudje ne želijo, da bi politika in politični boji tako zelo vplivali na njihovo izkušnjo," je dejal Zuckerberg. 

Reuters
Reuters

V družbi so priznali, da so lani v času pandemije imeli korist zaradi preusmeritve k spletnemu poslovanju. Opozorili so, da bi se ti trendi lahko obrnili, kar bi bi lahko upočasnilo trend povečanja prihodkov od oglaševanja. Skrbijo jih tudi Applova nova pravila zasebnosti pri iOS 14, ki bi lahko vplivala na zmožnost družbenega omrežja pri servisiranju ciljanih oglasov. Učinek pričakujejo že v prvem četrtletju 2021. Zuckerberg je ob tem dejal, da Facebook vse bolj vidi družbo Apple kot njihovega največjega konkurenta. "Apple lahko reče, da so nova pravila namenjena zaščiti njihovih uporabnikov, a ta nova poteza jasno kaže na njihove interese povečati konkurenčnost," je po poročanju CNBC dodal prvi mož Facebooka.

Ob globalnem povečanju števila uporabnikov pa je že drugo četrtletje zapored Facebook v ZDA in Kanadi zabeležil upad: število dnevnih uporabnikov se je iz 196 milijonov zmanjšalo na 195 milijonov. Na drugi strani so v enakem obdobju v Evropi povečali število dnevnih uporabnikov iz 305 na 308 milijonov. Iz družbe so sporočili, da beležijo 3,3 milijarde aktivnih mesečnih uporabnikov, če jih seštejejo z vseh njihovih aplikacij.  

Vaše mnenje šteje!

Vaše mnenje šteje!

Sodelujte v anketi in pomagajte soustvarjati prihodnost naših vsebin.

Sodelujte
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta